• 瀏覽: 2,501
  • 回覆: 12
  • 追帖: 1
選到佢入去立法會可以推動港府正式開展立基本法廿三條嘅工作。

至於啲人成日話會現有嘅各種自由會被收緊,這未免有點庸人自擾了。

同陳凱欣相比,佢先最能代表沉默的大多數。

伍凱迪比較多講基層聲音,只不過他與建制或非建制派相比,則較為缺乏資源,亦較缺乏「明星效應」。

買隻一定輸既馬,有乜用

伍x 西其實都係癲狗一隻

睇佢真係有文有路咁,今次有一萬票都唔出奇

引用:
原帖由 hkfoot520 於 2018-11-18 12:38 AM 發表
證明你唔識選舉,佢唔係第一次參選,呢d友唔係至在贏,係至在係論壇講下野,或攻擊一對手,佢最多幾佰票架咋,上次都係差不多票數,連馮檢基我估都未必有一萬票

引用:
原帖由 hkfoot520 於 2018-11-18 12:38 AM 發表
無論佢講得有幾好都沒用,沒知名度,頂龍1-2千票

你講到好似去叫雞試新女

講就人人識,問題係冇權力!
政治,吾埋堆,玩周周

引用:
原帖由 applecoffee 於 2018-11-18 11:30 PM 發表
講就人人識,問題係冇權力!
政治,吾埋堆,玩周周
你咁講,即係建制派個位係大熱勝出?起碼建制總動員支持佢。

引用:
原帖由 九龍聞正私處 於 2018-11-15 01:16 AM 發表
買隻一定輸既馬,有乜用
投票並非賭邊個蠃!

引用:
原帖由 windywater 於 2018-11-20 03:56 PM 發表

投票並非賭邊個蠃!
投票基本上係一個統計學上normal distribution既野,即係好多野已經有個既定百份比,加上下誤差率,所以民調領先好多,基本上沒得返盤,同埋建制好多票係有莊腳襟出黎,即係坐底有10萬票(拎返上次鄭泳舜既票),所以贏呢次補選真係無懸念,李卓人最多只拎到6-7萬票,馮檢基6-8千,伍滴稀3千-4千,曾麗文我估得1-2佰票

引用:
原帖由 九龍聞正私處 於 2018-11-20 06:03 PM 發表

投票基本上係一個統計學上normal distribution既野,即係好多野已經有個既定百份比,加上下誤差率,所以民調領先好多,基本上沒得返盤,同埋建制好多票係有莊腳襟出黎,即係坐底有10萬票(拎返上次鄭泳舜既票),所以贏呢次補選真係無懸念,李卓人最多只拎到6-7萬票,馮檢基6-8千,伍滴稀3千-4千,曾麗文我估得1-2佰票 ...
我和師兄你嘅估計一樣。

基同呃人嘅票加埋都應該會比陳凱欣為低。

我之前個post嘅重點係,投票嘅概念並非「買邊個贏」,而係投俾最能代表自己想法的一個人。

「理論上」係咁。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]