• 瀏覽: 18,256
  • 回覆: 342
  • 追帖: 4
+5
【明報專訊】港珠澳大橋通車後第3個周日,客量有回落,至昨晚8時,共有逾8.6萬人次經大橋出入境,較上周日同一時段少約4.9%。本土派組織「東涌人」昨午在B6巴士站外舉行「光復行動」,包圍涉嫌違規的內地旅行團,並與同場的「珍惜群組」成員指罵,雙方粗口橫飛,更有「搶手機」事件,各方爭持逾3小時後告終。有當區居民對雙方罵戰感無奈,「變到似一場政治角力」;另有內地客則指反感,日後或不經大橋來港。

東涌居民,必須自救!
要解決問題,其實好簡單,不必靠特衰政府!
由即時開始,所有東涌商戶,不做大陸人生意:一支水,一包紙巾都唔賣,咁自由行自然不會再去東涌。
東涌問題,只要商戶團結,一定可以解決!

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/pns/dailynews/web_tc/article/20181112/s00002/1541961260648

------------------------------
黃畜滅  香港興

黃黑泛暴記教協
吸毒詐騙同性戀

香港民主運動
總軍師
-----------------------------
土狗收皮

光復 L 又搞事

引用:
原帖由 atkatk002 於 2018-11-12 09:57 發表
【明報專訊】港珠澳大橋通車後第3個周日,客量有回落,至昨晚8時,共有逾8.6萬人次經大橋出入境,較上周日同一時段少約4.9%。本土派組織「東涌人」昨午在B6巴士站外舉行「光復行動」,包圍涉嫌違規的內地旅行團,並與同場的「珍惜群組」成員指罵,雙方粗口橫飛,更有「搶手機」事件,各方爭持逾3小時後告終。有當區居民對雙方罵戰感無奈,「變到似一場政治角力」;另有內地客則指反感,日後或不經大橋來港。

htt ...
叫商戶唔好做生意?樓主你唔使做咬綜援、定係未做過嘢匿埋屋企嘅人

引用:
原帖由 atkatk002 於 2018-11-12 09:57 AM 發表

東涌居民,必須自救!
要解決問題,其實好簡單,不必靠特衰政府!
由即時開始,所有東涌商戶,不做大陸人生意:一支水,一包紙巾都唔賣,咁自由行自然不會再去東涌。
東涌問題,只要商戶團結,一定可以解決!
不設實際

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2018-11-12 10:08 AM 發表
不設實際
如果佢地自己都唔團結,咁就無資格埋怨!

仆街羊衰過黑社會古惑仔

官商得益, 市民當災.

香港冇旅遊業  又唔知死幾多人

引用:
原帖由 I-HAVE 於 2018-11-12 10:12 AM 發表
官商行益, 市民當災.
你說出重點了;
關鍵在商戶!

咪傻啦ching!有錢唔賺?賣貴兩蚊添呀!!

哩個世界﹐第一重要嘅係利益﹐第二三四重要嘅都係利益﹐定律嚟架!堅過萬有引力呀!

港人利益優先,唔可能

引用:
原帖由 darksilent 於 2018-11-12 10:08 AM 發表

叫商戶唔好做生意?樓主你唔使做咬綜援、定係未做過嘢匿埋屋企嘅人
大把這D 搞搞陣本地狗係拿婃援, 成日出來示威, EG 招顯X

支持樓主拒絕任何大陸嘢

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]