• 瀏覽: 5,090
  • 回覆: 121
  • 追帖: 2
+5
🦎🐊👿🐢💀🐍🐉🦕🦖🤴🦑🐳🐋🐞🐛🦗🐼🐯🐹🐲
唔受歡迎人物 香港好危險, 冇言論自由又要交資料比大陸監控, 就咪9黎la

CNN記者被逐出白宮,事件有冇急速升溫?
英國外交部有冇要求美國駐英大使館解釋?
美國駐港總領事館有冇指事件嚴重令人不安?
事件有冇觸發泛民搞萬人聯署聲援?
新聞界團體有冇到美國駐港總領事館抗議?
香港眾志秘書長黃之鋒有冇批評?

答案係……全部都冇!

陰公囉,「泛民」又失禁囉,會唔會出「南亞冰」㗎?
引用:
原帖由 ASoIaF 於 2018-11-9 11:48 AM 發表
早前不獲特區政府續發工作簽證的香港外國記者會(FCC)副主席、《金融時報》亞洲新聞編輯馬凱(Victor Mallet),昨日(周四)以遊客身份來港時,亦遭香港入境處職員問話數小時後,最終被拒絕入境香港。...

早前不獲特區政府 ...

引用:
原帖由 ASoIaF 於 2018-11-9 11:54 AM 發表

哦 係呀!  
等我寫信去要求英美政府
全面禁止中共人及特區高官入境
包括埋你在內
冇所謂
d鬼地方唔想去

你去記得比FB etc account no. password 美國佬監控ar

入境目的與所申報的不相符

好多人都有試過被拒絕入境. 我在英國丹佛港都試過唔給我入境英國。

民主普選老尾國都唔俾記者入白宮採訪啦,佔畜仲講言論新聞自由?吔屎啦!

引用:
原帖由 cwbguy 於 2018-11-9 12:13 PM 發表
CNN記者被逐出白宮,事件有冇急速升溫?
英國外交部有冇要求美國駐英大使館解釋?
美國駐港總領事館有冇指事件嚴重令人不安?
事件有冇觸發泛民搞萬人聯署聲援?
新聞界團體有冇到美國駐港總領事館抗議?
香港眾志秘書長黃之鋒有冇批評?

答案係……全部都冇! ...
入境同簽證喎。
你混淆了。

係呀,係拒入就拒入,唔鍾意可以點呢
回歸後呢個做法絕對正確,支持!

拒絕洋垃圾入境 關言論自由新聞自由撚事咩

引用:
原帖由 ASoIaF 於 2018-11-9 11:48 AM 發表
早前不獲特區政府續發工作簽證的香港外國記者會(FCC)副主席、《金融時報》亞洲新聞編輯馬凱(Victor Mallet),昨日(周四)以遊客身份來港時,亦遭香港入境處職員問話數小時後,最終被拒絕入境香港。...

早前不獲特區政府 ...
拒絕一個旅客入境同言論新聞自由有乜關系?除非佢嚟香港係做同旅遊無關嘅新聞工作或公開發表言論。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]