• 瀏覽: 17,461
  • 回覆: 324
  • 追帖: 2
+4
依據侵侵標準,CNN記者唔准入白宮!!!

搞搞震冇幫襯

引用:
原帖由 nklj1 於 2018-11-9 04:15 PM 發表

簽證十分少事,種之要封殺港獨
低能 ,以後遊歐美要簽證叫小事?

如果以遊客身份入境,咁關新聞自由乜事?

支持

引用:
原帖由 for158 於 2018-11-9 05:36 AM 發表
支持國際標準,打擊黑工及假遊客
可能怕佢入境後申請做難民

引用:
原帖由 揚州 於 2018-11-9 07:32 AM 發表
唔比入境有乜出奇,英美都大把例子
我係德國入境,親眼見過前面那人被關員叫佢返轉頭

有次入英國,細路去完東歐旅行,個關員問咗十分鐘,最後見佢學生簽證未到期才放行

引用:
原帖由 lmichael 於 2018-11-9 07:39 AM 發表
對於大陸打手可能無影響,但免簽係雙邊,歐盟可以取消香港免簽作報復,你認為香港大鑊,定歐盟大鑊? 特區政府,上次已經咁樣,失去左拿到美國免簽既機會,真係on居到爆。 ...
美國有免簽?
加拿大而家都係免簽,不過要加一份嘢(唔止香港人要,好多國家都要)

其實拒絕入境個個國家都有,根本小題大做

引用:
原帖由 montejo 於 2018-11-9 07:54 PM 發表

美國有免簽?
加拿大而家都係免簽,不過要加一份嘢(唔止香港人要,好多國家都要)
當年,原本就有,就係特衰政府失智,斯諾登處理得唔好,無左。特衰政府又想一次害港人?
無所謂?你係大陸就緊係無所謂。亞洲四小龍,邊個要簽政去歐美?香港一國兩制死係你地手上面。

刁~玩狗頭磨剃刀想試水溫,死柒開啦鬼子佬!

引用:
原帖由 lmichael 於 2018-11-9 08:34 PM 發表

當年,原本就有,就係特衰政府失智,斯諾登處理得唔好,無左。特衰政府又想一次害港人?
無所謂?你係大陸就緊係無所謂。亞洲四小龍,邊個要簽政去歐美?香港一國兩制死係你地手上面。 ...
吓!一直以來香港人 BNO 或特區護照去美國都要簽證,每簽係十年。
歐洲?我呢幾年去咗歐洲幾次,都係特區護照免簽 90日。我1994年1996年持 BNO 去歐洲,仲要簽神根

你來咗香港幾耐呀?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]