• 瀏覽: 31,893
  • 回覆: 479
  • 追帖: 3
+8
豆皮炎加入犯民團伙之後, 已經冇咗良心說話, 又係為反而反,
政府今次做得好, 開咗個牌頭話要大規模填海, 即係手上有尚方寶劍去跟農地業主談判,
政府每次收地, 都係引來一大班唔關事的人抗爭, 又不遷不拆又保育, 磋跎歲月.

姚蟲炎經濟叻過38個經濟學教授咩?!?!

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2018-11-8 09:16 PM 發表
豆皮炎加入犯民團伙之後, 已經冇咗良心說話, 又係為反而反,
政府今次做得好, 開咗個牌頭話要大規模填海, 即係手上有尚方寶劍去跟農地業主談判,
政府每次收地, 都係引來一大班唔關事的人抗爭, 又不遷不拆又保育, 磋跎歲月. ...
一邊反對填海因為官商勾結,另一邊又話要政府收棕地......
說穿了...要政府同班棕地地主勾結才叫做公平乎.......

啊,上次補選輸到仆街果個?

38位學者其中一位

地產打手 

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2018-11-8 09:19 PM 發表
一邊反對填海因為官商勾結,另一邊又話要政府收棕地......
說穿了...要政府同班棕地地主勾結才叫做公平乎.......
到時就會鬧「官商鄉黑」

引用:
原帖由 wk221ab 於 2018-11-8 08:03 PM 發表

終於幇囗了

幾百元收農地

地產商賺到笑撚死
好呀,就用幾佰收農地,全收后,取消填海!

錢都係印出黎,有咩所謂。

畀5舊水你爛面炎去收呎地畀我睇先講啦吊

引用:
原帖由 big3624 於 2018-11-8 09:19 PM 發表
姚蟲炎經濟叻過38個經濟學教授咩?!?!
選乜輸乜正黑腳 同黃痴瘋一九樣

well!人地估3600億商業地,你話無咁多,但之後就1蚊都唔俾落去?你係咪痴九線架?咁不如話苦只有100蚊收入,市民就要貼9000億?

姚教授, 請問華富邨重建,

都差D 比你搞到計劃胎死腹中,

雖然最後有轉機, 但供應伙數

由11900伙降至7000-8000伙,

睇落去你想實現基層市民永世不

得翻身, 造就只能夠自己友代代平安嘅

願望喎!?

次次增加土地以及房屋供應,

你就企出嚟諸多意見, 你究竟

想點呢? 唔想人安樂, 剩係

自己友先可以happy, 你要出聲,

我地窮人唔介意, 不過唔好