• 瀏覽: 16,796
  • 回覆: 160
  • 追帖: 3
+14
引用:
原帖由 kenbondwong 於 2018-11-8 07:24 PM 發表

個女警死咗咩?咁咪可以葬浩園?
你有冇份呀?眼紅呢?
咁而家又有傷及無辜咩??

女警一定係平時比條仔顏射得多,今次一次過還番晒

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2018-11-8 02:40 PM 發表
開了槍,要寫report...
下次唔知那個不好彩撞着這女殺手

引用:
原帖由 honeybear21 於 2018-11-8 03:53 PM 發表
臨危不亂,英勇!
支持女殺手??

女警員拔出配槍,並指向男疑犯返開了一槍是正確,應該值得嘉許。
當時男警員沒有拔出配槍指並指向疑犯是否失職?應該紀律處分?

引用:
原帖由 ronnietsang 於 2018-11-8 20:17 發表

掉佢去報案中心做,保障市民安全
唔好再比槍佢揸手,佢仲以為自己好醒,一d事後檢討自己行為既心都冇!

未來女署長

女警開槍打死精神病患者,值得表揚,快d掉佢去青山醫院駐守

總言之唔好講咁多,歪理。你地啲黃色嘅,仇警人士。又做出d襲警行為,一定要付出代價。因為警察當時,係唔知你個腦諗緊乜嘢。見你拎把刀,大聲鬧警察,就已經註定你嘅行為失常。因為之前,有個姓朱個差人俾人割頸。你哋班泛民。有曬準備同警察,搏過。所以恩今次開槍事件。藉題發揮,希望警察唔好開窗,淨係俾你磚頭。好似上次噉,祇有你掟磚頭,冇警察開槍。次次比你玩曬。捉到又俾法官放曬。

雖然糸犯、但女人開槍後仍如此鎮定、必是冷血心毒之女⋯⋯將來佢老公或男人偷吃必死無疑

支持師姐

引用:
原帖由 keigohgoh 於 2018-11-9 00:15 發表

咁而家又有傷及無辜咩??
下次又有匪徒於鬧市劫持人質,神勇女警受今次低端市民鼓勵及九官上級肯定,一於神槍手上身,用glock17連開十七槍,射完之後槍口向天,神勇女槍用口一吹,吹散槍嘴之煙硝氣,非常有型。
由於子彈可輕易穿透人體,十七發子彈中有三發打穿人質身體再打入疑匪身上,十發正接擊中疑匪而其中五發穿透打死在場睇熱鬧及為神勇女警打氣之低端市民,其中相信有你,另外四發未知射咗去邊。

香港有你呢類低質市民,真係香港之福。
以前成龍、天樂、青雲、達華、霆鋒飾演警察面對疑匪劫持人質而被要脅放低槍,「因為人質安全為第一亅,唔可以亂開槍係假嘅!!!

引用:
原帖由 kenbondwong 於 2018-11-8 04:39 PM 發表
鬧市開槍的確冇必要,寧願走犯,莫傷無辜。
今次咁多受僱發帖員出動,為他日鎮壓市民理順。官又撐。
但似乎市民無太多異議?
好,開槍啦!
女警當時生命受到威脅就係有必要啦, 咁近距離開槍, 點會射唔中呀?
你敢擔保只係走犯咁簡單? 如果狂徒走向人群要脅人質到時點呀?
到時你哋又話女警點解唔一早開槍轟焦佢,
搞到佢有機可乘令市民生命受到威脅啦,
幫女警就話乜Q受僱發帖員, 嘩 ! 乜有咁多受僱人士0架?
咁反對嗰啲呢? 係咪收咗黑金呀?

支持警方係合理情況下,使用適當武力

呢位師姐好野
冷靜,果斷,心理質素好,仲要樣子唔差

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]