• 瀏覽: 41,418
  • 回覆: 354
  • 追帖: 2
+9
提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2018-11-8 12:02 PM 發表

永利澳門(01128.HK)第三季純利2.2億美元升近1.5倍<==賺多1.5倍
股價又唔見佢升多1.5倍?

金巴執左佢啦,坐滿客人老人,都話做吾來,即係話半車成人客都做吾來啦

引用:
原帖由 054D 於 2018-11-8 12:31 PM 發表

本身唔係得金巴, 係有直巴的
而"其他經營者"除左路費平過金巴一百蚊, 重可以唔洗比長者優惠, 專做所謂高質客

邊個話金巴做晒?
原來如此 ...
咁直巴
澳門人 珠海人
可否經營 ?

引用:
原帖由 2017TTTT2017 於 8-11-2018 10:24 AM 發表
港珠澳大橋通車引發大量無牌經營的內地團逼爆東涌,這些一日團以長者為主,瘋狂濫用大橋穿梭巴士「金巴」的長者優惠,營辦商坦言接載長者團是「蝕本」生意,金巴繁忙時間來回程每次虧蝕300至500元(人民幣,下同)...............

香港人真系慘,on99比中共國屈左成千億來起條慘豬澳大白象橋,都唔系比香港人用.
招惹埋一大班中共國低端來佔領東涌,
仲要屈埋香港運輸公司車費,睇怕間公巴 ...
班大陸人濫用長者優惠,在東涌以半價買奶粉、買藥油、飲飲食食..... 搞到d藥房食肆做「蝕本」生意

熱烈歡迎強國人侵佔

引用:
原帖由 2017TTTT2017 於 8-11-2018 10:24 AM 發表
港珠澳大橋通車引發大量無牌經營的內地團逼爆東涌,這些一日團以長者為主,瘋狂濫用大橋穿梭巴士「金巴」的長者優惠,營辦商坦言接載長者團是「蝕本」生意,金巴繁忙時間來回程每次虧蝕300至500元(人民幣,下同)...............

香港人真系慘,on99比中共國屈左成千億來起條慘豬澳大白象橋,都唔系比香港人用.
招惹埋一大班中共國低端來佔領東涌,
仲要屈埋香港運輸公司車費,睇怕間公巴 ...
不如退休人事或長者要走路過橋,到時可以收救護車費,輪椅費,急診費,等… 發到豬頭咁!呢d就係香港精神?

引用:
原帖由 FairyKingPrawn 於 2018-11-8 12:38 PM 發表

其實我都明你意思 你意思係間公司以後日子會增加賺錢客源 用幾條賺錢數補返蝕本個條數

大公司一定有佢方法去賺錢

長者優惠唔係轉頭問政府claim架咩?

引用:
原帖由 vvoy 於 2018-11-8 12:40 PM 發表

原來如此 ...
咁直巴
澳門人 珠海人
可否經營 ?
實際上, 港澳直巴50%係澳門公司, 而港粵直通巴, 係"必須"中港合資

引用:
原帖由 Pink-puncher 於 2018-11-8 10:38 AM 發表
咪係. 惹埋d低端客,起好條橋又唔見班客去澳門賭場玩既?  睇下澳門賭業股今日乜環境
同互聯網一樣,互聯網第一浸都係色情氾濫
但可因此否定互聯網咩?
呢條橋作用巨大
反正邊有咁多老人團
但我仍質疑,老人優惠嘅差額點解係巴士公司食?

引用:
原帖由 s336990 於 2018-11-8 12:56 PM 發表
長者優惠唔係轉頭問政府claim架咩?
無得CLAIM, 而其實長者優惠在平日提供即可

退休長者團完全無必要一齊迫係星期六日

引用:
原帖由 054D 於 2018-11-8 12:59 PM 發表

無得CLAIM, 而其實長者優惠在平日提供即可

退休長者團完全無必要一齊迫係星期六日
無得claim即係公司政策,取消咪得囉

引用:
原帖由 FairyKingPrawn 於 2018-11-8 12:11 PM 發表

阿哥哥呀 阿哥哥 我服左你囉 你知唔知有需要之時雙層巴 高身車輛係要強制行青馬下層隧道架

麻煩你唔需要回覆我啦
我再查返資料,青馬大橋平均風速達60km/h以上先會用到下層,
但係港珠澳大橋平均風速達65km/h以上已經要封橋
所以你既辯解並唔成立...

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]