• 瀏覽: 41,371
  • 回覆: 354
  • 追帖: 2
+9
....蝕........ 睇長線嘛

引用:
原帖由 andyyyy 於 2018-11-8 12:09 發表
樓主真係至理名言!不過唔知點解台灣冇左中國遊客之後百業消條,民不聊生,酒店執笠,旅遊巴大平賣,觀光船拍烏蠅,韓國同日本都致力要同中國改善關係以拯救瀕臨崩潰既旅業呢可? ...
係當時馬英九時期 太多大陸團要擴充遮

條數係 1+1=2
2-1 =1 唔係0
還原基本步遮

臺韓日本身就有佢固家客源 何來拯救瀕臨崩潰既旅業 咁大件事

引用:
原帖由 054D 於 2018-11-8 12:16 PM 發表

大陸火車, 或者全程要坐的高速公路巴士, 都無長者半價, 諗諗咩原因?
香港老人家坐車半價,2 紋
人地過來睇下又點?

咁都唔得?香港人病得好嚴重

引用:
原帖由 FairyKingPrawn 於 2018-11-8 12:17 PM 發表

事實係咁 皇崗個班都係冇本地人接待架 不過呢期講條橋先至講條橋冇本人接團咋 皇崗朝朝早個班一樣全部都係非法領隊團
皇崗主力係合法團有港人領團, 佢地會轉本地旅遊巴

我個人只係覺得有樣野好神奇, 政府真係完全無諗過呢個情況會發生?
當日SETTING就係全部A線入口岸做分流, 等乘客唔洗迫去東涌, 而家又話A線暫援改道入口岸, 想分流都難

引用:
原帖由 QK13 於 2018-11-8 12:23 PM 發表

香港老人家坐車半價,2 紋
人地過來睇下又點?

咁都唔得?香港人病得好嚴重
"人地過來睇下又點"?
人地搭香港巴士, 有無搞到巴士蝕錢?

而家人地係搞到金巴蝕錢, 重要玩埋香港人好唔好? 人地金巴有無責任蝕錢先? 人地大橋過路費已經貴過人

引用:
原帖由 我愛獅子山下 於 2018-11-8 12:25 PM 發表

睇長線嘛⋯⋯⋯蝕得仲勁⋯⋯⋯
睇長線就唔會蝕, 無所謂低質團影響, 本來個個自由行出市區, 頭一個星期邊有話東涌迫爆?
金巴又來回有客, 邊有人要蝕?

引用:
原帖由 FairyKingPrawn 於 2018-11-8 12:23 PM 發表

係當時馬英九時期 太多大陸團要擴充遮

條數係 1+1=2
2-1 =1 唔係0
還原基本步遮

臺韓日本身就有佢固家客源 何來拯救瀕臨崩潰既旅業 咁大件事 ...
台灣倒閉果啲酒店血本無歸,係等於1咩?對好多投資者嚟講,根本變成-1啦!

引用:
原帖由 我愛獅子山下 於 2018-11-8 12:25 PM 發表

睇長線嘛⋯⋯⋯蝕得仲勁⋯⋯⋯
立刻止血為上策

引用:
原帖由 054D 於 2018-11-8 12:25 PM 發表

"人地過來睇下又點"?

而家人地係搞到金巴蝕錢, 重要玩埋香港人好唔好? 人地金巴有無責任蝕錢先? 人地大橋過路費已經貴過人 ...
唔係好明 ?
港珠澳大橋涉及三地
點解俾香港金巴做晒 ?
加入其他經營者
咪可以解決問題咯

引用:
原帖由 木伽四點 於 2018-11-8 12:28 PM 發表

立刻止血為上策
調整老人優惠啦, 星期五六日一就唔應該比呢種優惠, 退休長者平日來港咪算LOR, 一定要一齊迫?

引用:
原帖由 054D 於 2018-11-8 12:25 PM 發表

"人地過來睇下又點"?

而家人地係搞到金巴蝕錢, 重要玩埋香港人好唔好? 人地金巴有無責任蝕錢先? 人地大橋過路費已經貴過人 ...
你定標準係老人半價
講完
無本事做生意就唔好做

井底之蛙,坐井觀天
固步自封,夜郞自大

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]