• 瀏覽: 41,432
  • 回覆: 354
  • 追帖: 2
+9
點解唔取消優惠?

引用:
原帖由 FairyKingPrawn 於 2018-11-8 11:40 AM 發表
既然咁樣 不如快啲執左佢 咁樣就冇咁多賤價非法導遊半日旅行團啦 東涌就得救啦
人都以攞著數為大前題,
無著數當然就吸引力大減了。

引用:
原帖由 hk84 於 2018-11-8 11:44 AM 發表
點解唔取消優惠?
內地政策是對老人家好的。

引用:
原帖由 bdrom1 於 2018-11-8 11:17 發表
其實我早就想問
點解金巴絕大部份都係單層巴士
而家佢話買多D都係話買單層巴士
明明佢D雙層巴士載客量高兩倍以上(35 VS 79)
全部用雙層巴士既話根本全部半價長者都唔使蝕
呢間公司究竟諗緊D乜? ...
雙層巴士3號風球已經有危險行唔到啦

引用:
原帖由 hk84 於 2018-11-8 11:42 AM 發表

怕大風囉,咁都要問
咁點解香港所有其他橋又可以全部用雙層行,又唔怕大風?

引用:
原帖由 FairyKingPrawn 於 2018-11-8 11:45 AM 發表

雙層巴士3號風球已經有危險行唔到啦
如果到3號風球時都唔會有幾多人撘啦,需要咁多單層巴士?

巴士公司執左條線佢啦,d老人家要行路過橋就唔去架啦

成班大陸郷下佬

引用:
原帖由 bdrom1 於 2018-11-8 11:34 AM 發表

多人用=香港逼爆淪陷,少人用=大白象倒錢落海,總之公我贏,字你輸
仲有洗少錢就話香港無得益,洗多錢又話搶貴d野...
而家好多人比呢類報道搞到玻璃心,咩都要保護晒自己先

在商言商 做生意唔係開善堂 政府又唔補貼
既然個一度決堤 就係個度補返個缺口囉 取消所有優惠 再加價 封返蝕本門 減低營運壓力 先係王道 你睇下而家只係星期六日先至爆廠 閒日小貓三幾隻 平時閒日就係咁蝕本白養員工白養車 賺兩日都唔夠補返蝕個五日 仲可以點玩落去 ?

其實我懷疑本身間金巴公司 做個市場調查唔足夠 甚至無做 先至會低估客流 佢而家洗濕左個頭 易去難返

引用:
原帖由 2017TTTT2017 於 2018-11-8 10:24 AM 發表
港珠澳大橋通車引發大量無牌經營的內地團逼爆東涌,這些一日團以長者為主,瘋狂濫用大橋穿梭巴士「金巴」的長者優惠,營辦商坦言接載長者團是「蝕本」生意,金巴繁忙時間來回程每次虧蝕300至500元(人民幣,下同)...............

香港人真系慘,on99比中共國屈左成千億來起條慘豬澳大白象橋,都唔系比香港人用.
招惹埋一大班中共國低端來佔領東涌,
仲要屈埋香港運輸公司車費,睇怕間公巴 ...
Excellent comments...

引用:
原帖由 2017TTTT2017 於 2018-11-8 10:24 AM 發表
港珠澳大橋通車引發大量無牌經營的內地團逼爆東涌,這些一日團以長者為主,瘋狂濫用大橋穿梭巴士「金巴」的長者優惠,營辦商坦言接載長者團是「蝕本」生意,金巴繁忙時間來回程每次虧蝕300至500元(人民幣,下同)...............

香港人真系慘,on99比中共國屈左成千億來起條慘豬澳大白象橋,都唔系比香港人用.
招惹埋一大班中共國低端來佔領東涌,
仲要屈埋香港運輸公司車費,睇怕間公巴 ...
即係老人家唔應該出門?

引用:
原帖由 bdrom1 於 2018-11-8 11:49 發表

如果到3號風球時都唔會有幾多人撘啦,需要咁多單層巴士?
出到公海 風力個勁度唔可以同內港相比

引用:
原帖由 我愛獅子山下 於 8/11/2018 10:42 發表

C主⋯⋯⋯落嚟班系中共國低端,每人全程只帶50元及一個水壺⋯⋯⋯真係忍唔住⋯⋯⋯89773498977350
無錯, 真係忍唔住   

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]