• 瀏覽: 41,440
  • 回覆: 354
  • 追帖: 2
+9
其實我早就想問
點解金巴絕大部份都係單層巴士
而家佢話買多D都係話買單層巴士
明明佢D雙層巴士載客量高兩倍以上(35 VS 79)
全部用雙層巴士既話根本全部半價長者都唔使蝕
呢間公司究竟諗緊D乜?

坐滿都蝕,金巴仲點做?

引用:
原帖由 vvoy 於 2018-11-8 10:54 AM 發表
規矩係你金巴訂出黎嘅
點算濫用 ?
你話蝕本
咪取消優惠囉
同意,係佢自己又要搞老人半價優惠又要嘈,怪得邊個
高鐵飛機都無老人優惠啦

有客又插,冇客又插, 講到好似大陸迫你起咁, 唔好忙記係香港要求起嘅, 講左30年喇. 開放國內客又係沙士時香港要求嘅. 依家就咩都倒轉講。

引用:
原帖由 bdrom1 於 2018-11-8 11:17 AM 發表
其實我早就想問
呢間公司究竟諗緊D乜? ...
雙層巴士太危險

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2018-11-8 10:29 AM 發表
唔係喎,「仇中反中」話金巴賺到笑喎。

「泛民」仲搞咗好多港珠澳團上去玩喎,幾乎日日有團出喎。

尼招毒呀!
泛民開大量老人團玩死玩謝金巴

日後賺得番唉

引用:
原帖由 bensonchow 於 2018-11-8 11:29 AM 發表
有客又插,冇客又插, 講到好似大陸迫你起咁, 唔好忙記係香港要求起嘅, 講左30年喇. 開放國內客又係沙士時香港要求嘅. 依家就咩都倒轉講。
多人用=香港逼爆淪陷,少人用=大白象倒錢落海,總之公我贏,字你輸

引用:
原帖由 我愛獅子山下 於 2018-11-8 10:42 AM 發表

C主⋯⋯⋯落嚟班系中共國低端,每人全程只帶50元及一個水壺⋯⋯⋯真係忍唔住⋯⋯⋯
唉!C 主,
俾住你是香港老人前往珠海,
都是這樣子吧!

加價囉.
我唔反對加長者價!
少啲人. 條龍短啲.

反共L每日都幻想條橋冇客蝕本自high

既然咁樣 不如快啲執左佢 咁樣就冇咁多賤價非法導遊半日旅行團啦 東涌就得救啦

他朝樓主也相同,一樣會拿老人福利

引用:
原帖由 bdrom1 於 2018-11-8 11:17 AM 發表
其實我早就想問
呢間公司究竟諗緊D乜? ...
怕大風囉,咁都要問

引用:
原帖由 利害小子 於 2018-11-8 11:14 AM 發表
其實真係好攪笑,政府之前起好大橋話方便佐香港人返大陸,而家原來係方便佐大陸人去香港,東涌而家變成上水2.0
旅客來港,香港一定有錢賺,只是低端客只可能某些商店、食市賺。政客也可抽水。東誦混亂只可說政府官員不做不錯,不理最好。金巴其實可以限定人多時每架只可多少優惠座位。這可留要向坐定定官員申請!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]