• 瀏覽: 33,463
  • 回覆: 14
  • 追帖: 3
+9
引用:
原帖由 ricebuket 於 2018-11-8 07:53 AM 發表

嗰啲唔係盲反,係有組織嘅走狗

班仇警杏+橙開口埋口都稱警察為"黑警"!

引用:
原帖由 胡姫爸爸 於 2018-11-8 08:00 AM 發表
朱太咪亂抽水
抽水? 有感而發都可以卦!

引用:
原帖由 結束壹黨專政 於 2018-11-8 08:11 AM 發表
黑警要開槍亂射,你可以走到去邊先?

咁撚仇警! 何為亂射, 條暴徒有襲警前科, 條PK係你親人?

引用:
原帖由 ca7953 於 2018-11-8 11:18 AM 發表
呢單野, 個女警既處理手法真係無話岩定唔岩, 當時現場環境, 只有個女警面對, 開槍與否, 千鈞一髮之際要作出重大生死攸關的決定, 亦只有該名女警作決定, 難道她還可以先請示上級嗎?

有可能後果係誤中途人, 但亦可能是傷亡減到最底的辦法, 亦會惹來千夫所指.

這次的結果當然是她好彩, 但她有膽色在最緊張, 千鈞一髮之際作出重大決定, 哪怕是錯的決定, 總好過擱起雙手, 拖延時間什麼都不 ...

引用:
原帖由 一家團聚 於 2018-11-8 02:06 PM 發表

佢係朱太??名義上係。

佢有資格???

我朋友當左30年差,前年退休,係同朱sir當年同一個環頭,我朋友透露過俾我聽,朱sir出事後頭個兩、三年,呢位"朱太"都有叫做照顧下朱sir,但之後日子,呢位"朱太"只會在鏡頭下"探望"朱sir,其餘日子,風流快活去也。只剩下朱sir父母照顧他。呢單野,好多阿sir都知

朱太?或者仲可以咁叫(因為離婚後就攞唔到朱sir每月政府賠償同津貼) ...
如何風流快活? 成世流流長, 你認為點做好呢? 做得阿sir當然明理!

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2018-11-8 02:13 PM 發表

人總要生活的,唔通日日以淚洗面咩。。。

放下也是一種解脫。。。
講得好!

引用:
原帖由 一家團聚 於 2018-11-8 02:46 PM 發表

行下街同飲下午茶?

係,同其他人飲"糖水"添!

仲係間唔中換下"朋友"喎!

唔信?稍為問下朱sir個區d老差骨就知道啦!
全部都只有你一個人聽人講而描述, 可信嗎? 當事人及家人亦好難受, 姑勿論點, 放過人吧!

引用:
原帖由 連續奔放的核心 於 2018-11-8 03:12 PM 發表
黐撚線 , 胡亂開槍打到人命危 , 仲好似好威咁
暴徒反手殺警你最開心啦!

引用:
原帖由 一家團聚 於 2018-11-8 04:04 PM 發表

唔使我講你就信,如果你有認識警界中人,叫佢幫忙問一下就知道我講係咪真。

老實講,呢個女人係點關我乜事,只是戥朱sir老豆老母唔抵。

仲有,唔好成日扮可憐扮堅貞,為左朱sir又乜又物,其實虛偽都冇人有,佢最想就係朱sir唔好死,可以一直咁攞政府津貼同補償,然後倒貼別人 ...
相信警界中人都明白事理, 人生苦短, 非親非故, 你又何必死咬不放!
【蘋果暖流】朱振國病房慶祝父親節 妻女送吻 - YouTube

引用:
原帖由 天竺滷味炒蝦 於 2018-11-8 04:30 PM 發表

師兄,佢冇講錯!朱太只有父親節,有記者喺度先會探老公。
你係警界中人? 你又咪聽佢一個人描述!

引用:
原帖由 tein~ 於 2018-11-8 04:33 PM 發表
提外話,我覺得係要用最大資源做實事去幫助朱sir,而唔係俾佢老婆借題發揮拎埋啲援助去貼仔囉
你聽邊個講?

引用:
原帖由 天竺滷味炒蝦 於 2018-11-8 04:41 PM 發表

我家人在朱先生住嗰間醫院工作
你講乜都得啦! 成世流流長, 你想當事人點做好呢? 放過人啦!

引用:
原帖由 香港JC 於 2018-11-8 04:37 PM 發表

我諗無人咁蠢,嫁公務員唔貪佢D福利囉,討論人地私生活,咪好似成個八婆咁,大家成年人,諗野要為自己,向前看比較好
人總要向前看, 非當事人當然不知嗰中苦況, 希望啲閒人少插兩句當幫忙!

引用:
原帖由 天外有天ge 於 2018-11-8 04:51 PM 發表

不如你話你啱啱穿梭唐朝,同唐明唐捉完棋返嚟2018年啦

竟然拎因執法而長期癱瘓嘅警察嘅家人嚟玩網上中傷

引用:
原帖由 天竺滷味炒蝦 於 2018-11-8 10:57 PM 發表

但就唔好同記者夾埋做戲囉。每年把口就話好想老公早日康復,掛住好老婆招牌,原來一年只係去一兩次仲要因為記者,而自己已經瞓喺第二個男人張床囉。 ...
冇真憑實據, 憑想像力去誣蔑當事人, 有違道德觀念!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]