• 瀏覽: 33,462
  • 回覆: 390
  • 追帖: 3
+9
引用:
原帖由 oldbeer 於 2018-11-8 07:56 AM 發表

今次襲擊police條友都可能係仇警人士,當police透明
報導話佢之前有襲警案底

引用:
原帖由 正式國際標準 於 2018-11-8 07:51 AM 發表
渣刀衝埋黎,只有盲反應為可用口水制度佢……
千鈞一髮,唔用槍真係唔知可以點

一槍打爆頭,唔駛勞煩咁多人

反對女警今次處理手法的人士, 請他們跟疑犯在現場示範一次他們的處理手法

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2018-11-8 10:51 AM 發表
千鈞一髮,唔用槍真係唔知可以點
反對人士認為用無敵的咀炮就搞掂

如果過幾日死左逃緊身又會抽水

「𠝹刀男」先撲向截查他的一名男警,男警反應敏捷及時避開,疑人見追撲男警不成,遂轉而目標直奔撲女警,女警且避且退,退到一間零食店門外,此時她已拔出佩槍並雙手緊握,女警在發出口頭警告,喝令對方放下𠝹刀無效後,見疑人來勢洶洶迎面撲來,雙方相距相信只有約一米時,女警在千鈞一髮,當機立斷開了一槍,男子隨即倒地

贊成開槍,黃狗驚到有得震冇得訓。

今次女警反應行動正確,行得正企得正,塘邊L話要查需要喎,查咪查囉,出埋詳細報告又點話

引用:
原帖由 walkera2006 於 2018-11-8 09:14 AM 發表
朱太言下之意,係鼓勵警察可以無需理會現場環境,隨便掹鎗射人
只要對方是持有武器,不管是暴徒,黃屍,仇警撚,都可開鎗射剎,否則良好市民生命怎麼保障?

引用:
原帖由 lam_km 於 2018-11-8 08:12 AM 發表
旺角暴動的磚頭殺傷力也不弱。
柒朗普都話:掟石如同開槍,士兵可開火還擊!

引用:
原帖由 walkera2006 於 2018-11-8 09:14 AM 發表
朱太言下之意,係鼓勵警察可以無需理會現場環境,隨便掹鎗射人
請勿侮辱朱太,人家已經不幸
這只是你個人擅改他人意思

引用:
原帖由 green2016 於 2018-11-8 09:47 AM 發表

可惜感動唔到自己個老婆
抽到應

祝朱Sir能有日康復

女警今次真抵讚

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]