• 瀏覽: 33,460
  • 回覆: 390
  • 追帖: 3
+9
佢冇得揀,如果唔開槍,疑犯走咗去搵人質的話,可能會傷害其他人,支持

引用:
原帖由 胡姫爸爸 於 2018-11-8 08:00 AM 發表
朱太咪亂抽水
抽嘜野水呀😡
人地係第一身嘅真言

反對嘅人隨時身懷刀仔

引用:
原帖由 魚青 於 2018-11-8 08:04 AM 發表
界傷朱振國條友
原來坐左5年幾就放出黎……
仲大把世界,行得走得
食左幾年免費飯,究竟懲罰左佢d咩
但人地和家人就一世

引用:
原帖由 胡姫爸爸 於 2018-11-8 08:00 AM 發表
朱太咪亂抽水
朱太最有資格出嚟講嘢

引用:
原帖由 結束壹黨專政 於 2018-11-8 08:11 AM 發表
黑警要開槍亂射,你可以走到去邊先?

咁撚仇警! 何為亂射, 條暴徒有襲警前科, 條PK係你親人?

引用:
原帖由 結束壹黨專政 於 2018-11-8 08:11 AM 發表
黑警要開槍亂射,你可以走到去邊先?
美國

仇警人士=yellow

引用:
原帖由 魚青 於 2018-11-8 08:04 AM 發表
界傷朱振國條友
原來坐左5年幾就放出黎……
仲大把世界,行得走得
食左幾年免費飯,究竟懲罰左佢d咩
人地個女童年爸爸教唔到佢游水, 去佢畢業典禮。好心酸

開槍做法合理,啲人講乜有無需要,人地查身份證你又去八呀,有事發生都吾系靜雞雞啦,肯定有大聲喝止,你班人都散都九仗遠啦要影相拍片既抵死,又吾系一路跑一路開槍,而家無人受傷就好,有人受傷又人警察數呀,始終開槍系嚴重事故徹查報告系必須既,吾系講乜兩個對一個有無必要,有人就吾可以開槍

引用:
原帖由 菲律賓凸警 於 2018-11-8 08:43 發表
冇途人受傷,真係好好彩
個女警夠果斷、槍法好點會傷到其他人呀,如果出事或要負刑責。

引用:
原帖由 共享陽光 於 2018-11-8 07:48 AM 發表
   (星島日報報道)女警在港鐵站截查可疑人遇反抗,危急間鳴槍一響,其驚險過程與十三年前警員朱振國,因截查可疑人被利刀襲擊事件如出一轍,但兩者結局各異,朱不幸被割斷頸部大動脈致癱變成「植物人」,須留醫臥牀度餘生。今次女警憑專業判斷開槍,為自己及他人作出安全保障,朱妻感同身受,昨盛讚女警「醒目」。
http://static.stheadline.com/stheadline/news_res/20 ...
警棍只能用作襲擊路人。

今次有刀一定要用鎗啦,我認為做法合理

根本係政治炒作,近年經歷佔中,旺暴,根本有人別有用心滅警隊權勢,包庇及美化違法行為,而上述事件令有警務人員入獄,及法庭輕判違法人仕,已初步達成了目的(見上述事件之後通街都是挑戰警隊執法)。但一名小小女警,在果斷,合法,合情,合理打的一槍,打醒了準備違法達義人仕,警隊還是有底氣不容違法者亂來。於是有心人開動宣傳機, 口誅筆伐什麼那個可能,目的是警隊定立更嚴謹指引,甚至乎放棄配槍,就可以 煽動更多人違法達義(義就沒有政治目的就真)

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]