• 瀏覽: 11,676
  • 回覆: 105
  • 追帖: 1
特朗普的記者會充滿火藥味,他和部分記者展開罵戰,更指有線新聞網絡記者無禮。

美國總統特朗普再向傳媒發炮,當有線新聞網絡記者阿科斯塔問到移民問題,場面開始充滿火藥味。

美國總統特朗普表示:「我想你應讓我管治國家,你管理有線新聞網絡,如果你做得好,收視就會好得多。」

阿科斯塔再追問通俄調查,特朗普就不客氣地叫他放下咪高峰。

特朗普稱:「夠了,放下咪高峰,我告訴你有線新聞網絡應感到羞恥,有你為他們工作,你是個既無禮又可怕的人,你不應為有線新聞網絡工作。」

其他記者為阿科斯塔辯護,同樣遭特朗普不客氣地還擊。

特朗普說:「我也不是很喜歡你。」

阿科斯塔此時站起追問,氣氛又再緊張起來。

特朗普表示:「請坐下,當你報道假新聞,有線新聞網絡就做得多了,你就是人民公敵。」

特朗普的言行引起部分在場記者不滿,有人站起和他理論,特朗普不停吩咐她坐下。

特朗普稱:「對不起,我不是在回應你,我在跟這位先生說話,你可以坐下嗎?充滿敵意,這些媒體滿懷敵意,糟透了,你問我關於……不,你無禮地打斷他,你無禮地打斷他。」

特朗普輸左中期選舉條氣唔順,惱羞成怒

新聞來源連結:
http://news.tvb.com/world/5be3686fe60383bd2de74e64/

等睇幾時出手打人

中期選⋯⋯嬴咗⋯⋯川普贏

中期選⋯⋯輸咗⋯⋯川普贏

川普永遠唔會輸㗎我
引用:
原帖由 bdrom1 於 2018-11-8 07:10 AM 發表
特朗普的記者會充滿火藥味,他和部分記者展開罵戰,更指有線新聞網絡記者無禮。

美國總統特朗普再向傳媒發炮,當有線新聞網絡記者阿科斯塔問到移民問題,場面開始充滿火藥味。

美國總統特朗普表示:「我想你應讓我管治國家,你管理有線新聞網絡,如果你做得好,收視就會好得多。」

特朗普稱:「夠了,放下咪高峰,我告訴你有線新聞網絡應感 ...

引用:
原帖由 bdrom1 於 2018-11-8 07:10 AM 發表

特朗普稱:「夠了,放下咪高峰,我告訴你有線新聞網絡應感 ...
又話好民主嘅?提吓都唔得?學黃絲理論,代表政府就要俾人 X唔可以還口,否則就係獨裁霸道,大 x晒,咁宜家柒普係咪親身演繹?

特朗普勁, 美國俾佢做多兩年, 打內戰囉

放心⋯⋯佢唔會打人⋯⋯最多去叫雞出火
引用:
原帖由 Tokyo2040 於 2018-11-8 07:13 AM 發表
等睇幾時出手打人

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2018-11-8 07:20 AM 發表
中期選⋯⋯嬴咗⋯⋯川普贏

中期選⋯⋯輸咗⋯⋯川普贏

川普永遠唔會輸㗎我
佢做人唔虛偽, 充份代表美國人性格

兩分鐘⋯⋯磨菇⋯⋯戰力???
引用:
原帖由 cwilson1 於 2018-11-8 07:39 AM 發表

佢做人唔虛偽, 充份代表美國人性格

國際記協點解冇聲嘅
咁冇新聞自由嘅國家

蘑菇仔比人圍

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2018-11-8 07:42 AM 發表
兩分鐘⋯⋯磨菇⋯⋯戰力???
佢嗰種無頼性格, 今天講完, 明天唔算, 仲唔係美國人性格??

相信老蘭妹溝美國仔嗰班最清楚

睇見佢咁樣俾成班記者群揪, 真係有D忍唔住要笑了. 條PK相信稍後又自吹贏了.

如果發生在香港,妓協,政棍,飛哂出來了

妓協呢?

感覺佢同周星星在功夫一片中在豬籠城寨對班街坊講野的分別不大, 

阿邊個阿邊, #$$%##@@, 慳D啦, 唔係叫你呀, 我叫後面嗰個

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]