• 瀏覽: 15,416
  • 回覆: 75
引用:
原帖由 pp49pp 於 2018-11-8 09:51 AM 發表

你搬龍門啦!
發幾多條同言論自由係兩會事。
你東拉西扯,咪睇得出你詞窮理屈囉。
你想講300億條都是贊美共產黨的,定係想講300億條都是有專人審核過,才發放呢?

引用:
原帖由 pp49pp 於 2018-11-8 01:53 PM 發表

多同言論自由係兩會事。
你攪清楚未?
嗎問你點唔自由法囉。

所有微信都是經審查西選核證才發放的呀。

引用:
原帖由 x747x 於 2018-11-8 02:21 PM 發表

事實係好多人自由地放訊息,但官方可以將錯誤﹑帶侮辱性等不良訊息屏蔽。

特朗普其實好羨慕中國咁,佢都唔知幾想屏蔽 CNN 啲假新聞!
面書做左。

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2018-11-9 01:47 AM 發表

同#25一齊答!

公民提名只係講可以參選,無要求公民提名的候選人一定要當選。
所以我真係唔明點解唔畀公民提名。

其他果啲,依你邏輯,行皇帝會更好! ...
又點解一定要有公民提名呢。
國際乜乜七七公約/條例規定架。

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2018-11-9 01:51 AM 發表

因為根據公民權利及政治權利國際公約,
應該畀盡量多機會畀人參選。

但事實又無可能畀所有人都可以參選,
因為一個折衷方案就係公民提名。
即係唔係“必需”啦

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2018-11-9 01:56 AM 發表

我咪講左:

因為根據公民權利及政治權利國際公約,

大陸係此公約的簽署國,
所以要做。
中國的“多”唔一定要跟美國的“多”
依家已經好“多”人參選啦。

公約

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2018-11-9 02:07 AM 發表

唔係!
而家講明只有兩至三人參選畀選民選。

而根據公民權利及政治權利國際公約,

當然,大家都明白事實無可能畀所有人都可以參選,
因此會一個「一人退一步」的折衷方案,就係公民提名。
連退一步的方案都唔接受,係點都解釋不了。 ...
公民提名都唔保證多於三人參選架。

美國果種很多人參選總統,真係得啖笑啦,我從來都當係兩位參選。

國際公約,更加得啖笑啦,就當真係唔遵守,又如何,DQ我呀,我自己退出又得。

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2018-11-9 04:00 AM 發表

乜你搞選舉唔係想搵最合適的人咩?
你的邏輯就係多人參選就會令當選人水平降低,
所以只有一人參選就最好。
係多人參選亦不保證揾到最合適的人,亦不保證水平升高。

你地唔係成日好鐘意講【低端人士】既咩,公民提名嗎即係比更多機會低端人口參選,其實又真係令當選人水平降低播。

引用:
原帖由 武仁勝乂 於 2018-11-9 05:43 AM 發表
300億又好3000億都好啦。所有信息都被監控,不利消息就河蟹。口交部真係唔要面,走出黎話多信息就係言論自由口交部條友腦殘?用下腦先再出黎口交啦 ...
就係問你點監控囉。
每條信息都要經申請,審查,覆核,確認才發放嗎?

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2018-11-9 02:07 AM 發表

唔係!
而家講明只有兩至三人參選畀選民選。

而根據公民權利及政治權利國際公約,

當然,大家都明白事實無可能畀所有人都可以參選,
因此會一個「一人退一步」的折衷方案,就係公民提名。
連退一步的方案都唔接受,係點都解釋不了。 ...
盡量俾多D人參選,
又包唔包括盡量俾機會各參選人公平競爭呢,起碼盡量俾各候選人相同的宣傳機會,曝光時間啦。

香港,最少都有句,西九耳猿候選人仲有某某某,某某某丫。
你幾時聽過新聞報導說:美國總統候選人除希拉蕊,川普外,仲有李察,保羅,瑪莉丫。
起碼在呢一點,美國比香港更落後播。

你知我講乜個可,
睇你又玩乜語言偽術去破解先。

引用:
原帖由 nicencl 於 2018-11-9 10:38 AM 發表 
剛從火星移民來? 當然用 電腦 篩選, 某些 關鍵字 會自動 篩走/ 有必要時 追查~

妳以為 中國落後到仲 用人手?

...
某些,即係那些。
粗口,侮辱性的,攻擊性的,散播謠言的,鼓吹分裂的,當然要西走。

你最欽敬的民主大國,都揾面書做打手,西走部份言論啦。

引用:
原帖由 怪事年年有 於 2018-11-9 10:46 AM 發表
共賊黨最叻語言偽術

300億條,有一條唔啱聽,少則刪除,大則拉人
民主大國直程揾隊FBI搜你屋

引用:
原帖由 nicencl 於 2018-11-9 10:56 AM 發表
那 習豬頭 是算粗口? 是算侮辱性?是算攻擊性的? 是算散播謠言的?還是算鼓吹分裂的?

妳 去大6 d討論區 測試下留唔留到 " 習豬頭 最近又怎麼樣 ", 我都好想 知道 實情~

微信一句「習豬頭最近怎麼樣」,大陸網民被行政拘留十日 ...
習豬頭都仲唔算侮辱梗習近平國家主席呀。
咪玩語言偽術啦。

引用:
原帖由 nicencl 於 2018-11-9 11:12 AM 發表
真係 咩人諗 咩野

點解 妳會認為 習豬頭=習近平國家主席 先?

全世界 得佢一個 姓習? 被捉果個人 唔可以有 姓習/ 叫習的朋友?

咁叫 豬頭平 又是否 指 習近平國家主席 呢?

...
用返西方慣用語,
同法官解釋,睇佢接唔接納。

同樣。
IS 都有無限可能的解釋。

當年,波士頓用壓力煲做炸彈。
事後,有人上網搜尋壓力煲,
結果FBI入屋搜查。

引用:
原帖由 nicencl 於 2018-11-9 11:17 AM 發表
每當 自覺國家行為 理虧時, 必定 扯外國來 轉移視線

每當見到國家行為唔啱你心水時,必定扯去外國,說什麼國際標準。

主題標籤 #張建宗
鍵盤翻頁
左右