• 瀏覽: 15,424
  • 回覆: 380
引用:
原帖由 CB1668_2 於 2018-11-8 02:27 發表

視乎你對「尊重」的定義。

不滿政府施政,係大陸被視為不尊重,但係世界好多地方包括香港,就好平常。
就是邪惡西方思想教壞香港!市民是不能不滿施政,

引用:
原帖由 x747x 於 2018-11-9 01:44 發表

你講畀大家知老美嘅公民提名總統候選人係邊個先啦?

你政治觀上仲係好幼嫩,美國同台灣嘅人民都不停撕裂,而且 A 黨上場就要防備 B 黨嘅攻擊,蔡英文啱岩贏咗就普天同慶,而家支持度去到邊?況且民進黨仲衰過共產黨,太陽花運動:唔告﹑國民黨資產:充公﹑新黨想統一:拉晒,仲做過咩好嘢?

如果一黨專政真係有問題,點解上市公司從來都係一黨專政﹙只得一個董事局﹚,唔洗幫公司發餘又要防避對方拉自己落台?
...
證明人類是不可以有民主制度!市民必須極力反對任何邪惡民主制度!

五毛常用技巧

所有野都係一樣,

美國又等歐州又等於中國又等於北韓,

從來不會分辨事物。

引用:
原帖由 x747x 於 2018-11-8 05:31 PM 發表

我唔係話你講抹黑嘅嘢,係話你認為抹黑嘅說話都唔應該屏蔽,同埋你嘅立場係「言論自由」= 抹黑﹑侮辱人嘅自由。

好似記協咁,佢哋嘅新聞自由 = 創作新聞﹑歪曲事實﹑斷章取義嘅自由。 ...
我只咗一句說話,邊點係抹黑野。
有就係有,冇就係冇。
你抹黑呀!

真係 咩人諗 咩野

點解 妳會認為 習豬頭=習近平國家主席 先?

全世界 得佢一個 姓習? 被捉果個人 唔可以有 姓習/ 叫習的朋友?

咁叫 豬頭平 又是否 指 習近平國家主席 呢?
引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2018-11-9 11:01 AM 發表

習豬頭都仲唔算侮辱梗習近平國家主席呀。
咪玩語言偽術啦。

每當 自覺國家行為 理虧時, 必定 扯外國來 轉移視線
引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2018-11-9 10:45 AM 發表

你最欽敬的民主大國,都揾面書做打手,西走部份言論啦。 ...

引用:
原帖由 nicencl 於 2018-11-9 11:12 AM 發表
真係 咩人諗 咩野

點解 妳會認為 習豬頭=習近平國家主席 先?

全世界 得佢一個 姓習? 被捉果個人 唔可以有 姓習/ 叫習的朋友?

咁叫 豬頭平 又是否 指 習近平國家主席 呢?

...
用返西方慣用語,
同法官解釋,睇佢接唔接納。

同樣。
IS 都有無限可能的解釋。

當年,波士頓用壓力煲做炸彈。
事後,有人上網搜尋壓力煲,
結果FBI入屋搜查。

引用:
原帖由 邊際流星 於 2018-11-7 11:27 PM 發表
中國於11月6日至9日在日內瓦接受聯合國人權理事會第三輪國別人權審查。外交部副部長樂玉成率政府代表團與會,中國代表團團長、外交部副部長樂玉成,6日在審議會上有力批駁所謂“中國壓制言論自由”論調。

中國代表團團長、外交部副部長樂玉成(中),外交部部長助理 ...
河…………蟹………………

有冇扣返五毛發表果d

引用:
原帖由 nicencl 於 2018-11-9 11:17 AM 發表
每當 自覺國家行為 理虧時, 必定 扯外國來 轉移視線

每當見到國家行為唔啱你心水時,必定扯去外國,說什麼國際標準。

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2018-11-9 11:18 AM 發表

用返西方慣用語,

同樣。

結果FBI入屋搜查。 ...
咁又點?

就等於中國長城系統及網絡屏蔽?

又 混淆視聽

用 疑似恐怖組織 的 屠殺行為  去跟 3個完全沒任何攻擊力"習豬頭"的中文字 比較
引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2018-11-9 11:18 AM 發表

用返西方慣用語,

同樣。

結果FBI入屋搜查。 ...

引用:
原帖由 paul3409 於 2018-11-9 11:21 AM 發表

咁又點?

就等於中國長城系統及網絡屏蔽?
其實西方都係咁做,
美其名維護國家安全。

引用:
原帖由 nicencl 於 2018-11-9 11:22 AM 發表
又 混淆視聽

用 疑似恐怖組織 的 屠殺行為 去跟 3個完全沒任何攻擊力"習豬頭"的中文字 比較

...
拿拿拿。
IS 你就立即定性【恐怖組織】,其實可以是某某的簡寫,有無限可能。

不當用詞亦不侷限於有攻擊性。
侮辱性亦是不當。

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2018-11-9 11:23 AM 發表

其實西方都係咁做,
美其名維護國家安全。
我諗你識分“言論鬧人,批評人”同“言論發動暴力”是有分別嗰呵。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]