• 瀏覽: 1,776,041
  • 回覆: 35
  • 追帖: 565
+205
引用:
原帖由 Moon1227 於 2019-8-17 09:47 AM 發表

其實派糖並非鬧事有糖食。
而係去收買大多數人去制止鬧事,如果一直亂,立法會無法正常運作,D糖就一直冇得食。
正解.....

引用:
原帖由 Moon1227 於 2019-8-17 10:30 AM 發表

最緊要係到時派糖議程吾準打尖,要跟住一般議程去排隊。
原本應該審議嘅如果被拉布拖延破壞, 就永世派唔到糖。

到時邊啲人講話要打尖, 邊啲人反對打尖堅持要排隊, 又會清楚見到邊班係鬼。 ...
排晌"明日大罪"之後.......

引用:
原帖由 kallan 於 2019-8-19 12:17 AM 發表
其實香港今天的困局,大家都同意是香港高樓價,即是同一個職級,一個人當年青時不買樓,到退休前,已經可以講兩個人,一個天一個地,但這個問題其實是很容易解決,而且亦很容易做,但沒有人會提?
咁等我提下喇.....

應該參考《楢山節考》,廢青可以"子貝"老豆老帽上天台,RING鳩左兩老佢落街,只要做好少野,咁咪業權順延落佢度囉......

https://www.youtube.com/watch?v=WYLSoFgduzk

引用:
原帖由 神..六 於 2019-8-19 07:35 PM 發表

咁等我提下喇.....

應該參考《楢山節考》,廢青可以"子貝"老豆老帽上天台,RING鳩左兩老佢落街,只要做好少野,咁咪業權順延落佢度囉......

https://www.youtube.com/watch?v=WYLSoFgduzk ...
正所謂"生於亂世"......

香港失業率約3%,雖然,晌國際標淮黎計就等同全民就業,不過3%就係3%,唔可以當佢冇到既......

100=3人
1000=30人
10000=300人
100000=3000人
1000000=30000人
8000000=240000人

24萬人剛好等如上街既33(即2000001)萬人中既絕大部份.....

而香港係男少女多,咁即係只要立例12萬男性大學生掉佢老豆老帽落街從而取得業權係免刑責既話,咁就一野解決左全部"生於亂世"既青年男性上樓問題及"生於亂世"既12萬青年女性既性空間問題,使撚去機場坐咁失焦咩........

正是:
親娘洗碗萬鳩幾
學牲辛勤和理非
不若齊齊登高去
俯視塵環覓生機

勞動供樓如養匪
冇錢旅遊慘過死
生逢亂世優先例
將佢老帽掉落尼........

https://www.youtube.com/watch?v=Qej01NvWI_4

引用:
原帖由 kallan 於 2019-9-11 08:54 PM 發表

而博爾特給我們的印象是極端好戰份子,亦是特朗普的團隊,為什麼現在要炒其職呢?
人係奸,但係劇鬚就好似戈登探長......

引用:
原帖由 kallan 於 2019-9-11 08:54 PM 發表
香港本身已經沒有工業,而服務業亦由中年婦女去支撐著,這說明一點就是今天的香港結構已經從質去改變,在我年青時,茶餐廳、粥麵店全是男人,但今天八成都是女性,那麼男人去了那裡呢?
而一代又一代的所謂大學生又做什麼職業呢,?其實這個金字塔的結構鍵早已經被打破常規,其實這些很多決策者都明白,香港現在只是用金融、樓市去支撐,講句不好聽亦是由中國某些貪官和整個市場金錢機制去速成香港還可以生存的動力。
早十零年商場晚上都係金毛呀中坑呀去刮玻璃車地臘,行人路都係白頭呀叔去渣高壓鎗洗地.....

今日,幾乎全部都呀蟬操作機器去做商場清潔,路邊,圍欄水鎗位都比呀毛do埋.....

7仔,鄉音呀姐重地,茶記,連水吧廚房位都比女忍坐埋.....

廢青,唯一出路就係繼續咬住呢班女姓個乳頭過活.......

鬼咩,唔食煙唔賭錢已經贏左一半,咬煙頭賭馬呀叔就咁被硬生生擠退.....

鄉音人唔怕人工低(8000~15000),最緊要番工近屋企慳車錢,對比國內,經理都冇咁高既工資......

我地做3行既,早已有清潔呀姐升級學扇灰油乳膠,近排仲多左見幫手穿電線......

日夜夜都底頭望住部手機既廢青,去吃屎喇......

引用:
原帖由 孺子牛 於 2019-11-2 01:47 PM 發表
俄羅斯外交部副部長伊戈爾•莫爾古洛夫告訴記者,朝鮮領導人金正恩被邀參加2020年衛國戰爭勝利75周年慶典,俄羅斯聯邦正在等待回復。

上次俄衛國戰爭勝利70週年慶典(沒記錯是2015年5月1日)時,朝鮮說,我願意出席慶典,可是,俄羅斯沒回應,結果,這事做罷!

4年後的今天,居然是俄羅斯人主動邀請朝鮮領導人出席慶典,這事奇不奇怪?

想起金正恩願意等特朗普到今年底,而中國又準備推出人民幣 ...
5.1,係勞動節,共產國家共同節日......

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]