• 瀏覽: 1,700,486
  • 回覆: 49
  • 追帖: 588
700 係美國惹上集體訴訟.....
首席戰略官兼高級執行副總裁James Mitchell 捲入其中....

開新戰線?!

黑記, 你為什麼沒有拍下"示威者"的殘暴?!
熱賣及精選
引用:
原帖由 derek2020 於 2019-4-7 08:30 AM 發表

這是一個我都好想知的問題.

先唔好講咩T唔TBB, 睇報紙, 之前在鏡頭之下, 劉鶴坐在特朗普對面見記者, 成件事就係對等談判.  呢幾日, 已經變咗劉鶴坐喺特朗普旁邊見記者, 俾特朗普坐喺中間大談談判有幾順利, 說中國在多方面已作出讓步, 就搞到中國好似跪低晒咁.  就算話劉鶴只係忽悠緊, 都over咗幾多下.

而且, 之前特朗普大談要中國點點點屈服, 環時, 人民日報等都會 ...
有聽過棉裡針嗎?

引用:
原帖由 孺子牛 於 2019-4-14 01:25 AM 發表

2010年,維基解密泄露幾十萬份美軍機密文件,美國政府展開對阿桑奇的調查。

這一年,正值歐債危機深化之年,美歐互鬥正酣。知道美國政府要抓阿桑奇,結果,瑞典忽然指控阿桑奇強奸2名女孩,並對其發出歐洲通緝令!

看看,一個要拿人,一個就扣人,對著干,美歐非常不對付。

2011年2月,利比亞之亂爆發,當其時,英國法庭批準將阿桑奇引濮到瑞典受審。言下之意,就是阿桑奇在歐洲犯下的罪,就要進入司法程序,阿 ...
難怪非死不可靜到好似無事發生一樣。

引用:
原帖由 孺子牛 於 2019-4-19 12:07 AM 發表

1)朝鮮高級外交官員敦促美國務卿蓬佩奧退居美朝談判二線

2)朝鮮試射新型制導戰術武器

4月17日,也就是昨天,美國愽爾頓叫囂,朝鮮要有切實棄核跡象,才可舉行美朝峰會。

4月18日,朝鮮北美事務局局長權正國表示,由於美國特務頭子蓬佩奧根本不了解朝鮮立場,只會添亂,要求美國換人,找一個了解朝鮮立場的人來談,避免會談再次無疾而終!

看到這條消息,我實在是笑得不行!

愽爾頓是美國國家安全顧問,好 ...
朝鮮的舉動,真令某些國家汗顏。讚。
習總說得好:「打鐵還需自身硬!」

引用:
原帖由 神經箭 於 2019-4-20 05:04 PM 發表

令中国人汗颜。

美国阿兹阿咗,中国反枱。

然後声称你打你的,我打我的。

美国可以点?
已經打咗好耐了,只是新聞沒有報道,或是只報西方想報的而已。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 WILSON-QE999 於 2019-5-26 06:08 PM 發表

假新聞HK01故意作大,博取眼球!(聽人講HK01係黎智英條仆街辦嘅。)
查一下
應該係3,750億日圓(34億美元)
https://www.worldjournal.com/629 ... 7%93%B7%E6%93%AC%E5 ...
佢大部分員工係黎自1傳媒。

引用:
原帖由 風天小畜 於 2019-5-29 10:59 PM 發表

今日人民日報果篇"勿謂言之不預也"文章

反而有D關心個署名"五月荷"

事關小弟之前巳講,老美D牌巳打晒,咩北韓,減稅,伊朗,委國都巳出晒,玩爛晒

但以前那一些只係咀炮,最多只令股市波動一下,而家搞關稅和華為,就係自殺式襲擊

而之前中國好像於被動狀態,但五月荷此名會否指阿爺的招數巳束勢待發

荷花花期為6至9月, ...
筆者唔係「鐘聲」咩?

引用:
原帖由 MK802 於 2019-5-30 12:28 PM 發表

但令人擔心香港會出事
唔使擔心喎,推「逃犯條例」幾淡定。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 我愛獅子山下 於 2019-5-30 02:13 PM 發表

咩叫漢姦⋯⋯⋯
你媽媽。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 stkwok1985 於 2019-6-2 12:56 AM 發表

包括香港?
美國簽證申請人。😁呢嘢真係好到極。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-6-2 01:12 PM 發表

熟读中史,一定會了解中国人做事方法,但凡出兵,必有檄文,檄文作用,係抢佔道德高岗。今早的白皮書,就係“討老美檄”,大家好自為之!
勿謂言之不預

條路自己揀,褔齋唔好喊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 呢蒙尼 於 2019-6-23 10:17 AM 發表

其實我反而唔明果班中產做咩要上街

佢哋好多都有層樓,有少少錢,打工但公司生意來自大陸,甚至經常上去出差

呢班人正正係最熱心教育下一代成為黃人果班人,佢哋會教班仔女上街,好似上街係好值得引以為傲既事 ...
自我感覺良好。覺得自己高大上。

引用:
原帖由 Moon1227 於 2019-7-2 11:47 PM 發表

等我金田Moon解開你呢個迷題
死士俾其他黄人(甚至可能係社工)抬走左嘞
美其名叫「一個都不能少」。
真係同當年「民不聊生」有異曲同工之妙。
中國文化俾佢地玩到極致。
無恥真係無敵啊。

唔知各位ching, 有冇聽過以家啲警察,其實係老解,呢個流言?

引用:
原帖由 abba007 於 2019-7-15 08:02 AM 發表

應該老作
我係最近聽啲呢則流言.

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]