• 瀏覽: 17,136
  • 回覆: 275
  • 追帖: 1
政棍抽水是常常都有,連建制都出來抽幾桶,所以有事就求警幫助,無事就求名聲搵著數.傷者有前科仇警犯入獄幾天.

2018年11月7日 下午1:35

深水埗港鐵站發生開槍事件,警方說,一名女警制服持𠝹刀男子時開槍,擊中對方腹部。

立法會保安事務委員會主席陳克勤表示,女警當時生命受威脅,作出合理決定,但關注在港鐵站開槍或會有流彈殃及池魚的情況,相信警方會進行內部檢討。

陳克勤表示,警方有開槍的指引,據他理解指引有要求開槍時,射向疑犯面積較大的部位。他又說,難以判斷對方行動時能否瞄準手腳,但相信女警已避免射中疑犯致命部位,展示有專業訓練和深思熟慮。

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/陳克勤關注在港鐵站開槍或會有流彈殃及池魚-053507031.html

如果個犯斬傷其他市民,係咪陳克勤負責?!?!

其實d議員唔知就唔好多聲氣啦,記者主動問都唔應該多回應,比人大作文章

個犯可能傻既

好心唔好跟車太貼啦陳議員

引用:
原帖由 discussfriends 於 2018-11-7 02:19 PM 發表
其實d議員唔知就唔好多聲氣啦,記者主動問都唔應該多回應,比人大作文章
記者低b, 受訪者又配合

警棍呢?

陳克勤講得好 , 終於有人講番句公道說話

撐警私煙仲唔拿拿淋去陳議員門口抗議?

引用:
原帖由 格蘭度 於 2018-11-7 03:00 PM 發表
警棍呢?
要女警用警棍 vs 揸刀癲佬???
咁100%支持女警開槍lor

「泛民」議員無嘢快⋯⋯抽水最快。
引用:
原帖由 win888999 於 2018-11-7 02:07 PM 發表
政棍抽水是常常都有,連建制都出來抽幾桶,所以有事就求警幫助,無事就求名聲搵著數.傷者有前科仇警犯入獄幾天.

2018年11月7日 下午1:35

深水埗港鐵站發生開槍事件,警方說,一名女警制服持𠝹刀男子時開槍,擊中對方腹部。

立法會保安事務委員會主席陳克勤表示,女警當時生命受威脅,作出合理決定,但關注在港鐵站開槍或會有流彈殃及池魚的情況,相信警方會進行內部檢討。

陳克勤表示,警方 ...

try our breast

唉!我以為塗緊身出來吠!原來........

當時係近矩離開槍, 點會射唔中 ? 
同時枝槍又唔係貼實對方身體, 射中咗又點會有流彈 ? 

下次同個犯講約佢去山頂決鬥呀笨

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]