• 瀏覽: 12,048
  • 回覆: 5
  • 追帖: 1
+7
可能因爲真係唔係中國人。或者有外藉,長居外國,有其它血統。

香港最早歷史文物有6000年。 早2日,印尼搵到40000年前古物。 野蠻嘅歐洲都有幾萬年已經有人。 更唔好講全人類都係東非後裔。邊個係邊個祖先呢?  無所謂啦。今日子女都唔理父母啦,仲講祖先?

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2018-11-10 12:30 AM 發表

唔講古,
嗎講現在呢一刻囉。

現在呢一刻,新疆,西藏,香港都是中華人民共和國的土地。
正解。中國人係咪香港人祖宗冇意義。重要係今日香港都是中華人民共和國的土地。

引用:
原帖由 azer 於 2018-11-12 04:41 AM 發表
他曰死都會係中國鬼
千祈要諗清楚。中國係所有人都去地獄,受盡折磨。仲出到嚟,投胎再計以前作孽。慢慢洗底。中國天堂係有公職朝廷,冇普通人㗎。其他嘅,例如中東各教,一係天堂一係地獄。印度各教如印度教佛教就淨輪迴。

引用:
原帖由 貓男 於 2018-11-13 07:20 PM 發表

係呀?咁中國叫過邊個國家由民主轉成獨裁呀?
又邊個獨裁國家係因爲中國所以內戰呀?

毛主席當年搞世界革命,輸出共產主義,派人派錢派武器。的確喺世界上造成唔少動盪內戰。所以後來習主席坦率公開講,"現在我們一不輸出革命....".

引用:
原帖由 貓男 於 2018-11-14 09:20 AM 發表

又毛主席....   你出咗世未?
你唔講8國聯軍, 中日戰爭添?

講咁日, 有邊個國家好似阿富汗, 利比亞, 伊拉克, 敘利亞, 東歐南斯拉夫分裂出黎嗰揸... 玩民主玩到國破家亡㗎? ...
毛主席本書仔都睇過啦。關民主乜事。淨係阿富汗,軍閥部族混戰都成千年啦。佢哋有歷史上血海深仇。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]