• 瀏覽: 64,824
  • 回覆: 1,285
  • 追帖: 8
+18
女警機警稱職,
巾幗不讓鬚眉!

引用:
原帖由 atkatk002 於 2018-11-7 01:22 PM 發表
早上深水埗港鐵站有疑人向警員揮刀施襲,一名女警開槍將其制服。深水埗警區分區指揮官周毅剛警司表示,被捕男子55歲,持有香港身分證,於事發時因形跡可疑,被巡經一男一女機動部隊截查,惟他拒絕配合,更從背包取出一把15厘米長鎅刀企圖向警員施襲,女警經警告不果後決定開槍,成功擊中對方,再由趕至軍裝警員制服疑犯。案件詳情將交由西九龍總區重案組跟進。

https://fs.mingpao.com/ins/20 ...
樓主你嘅盲反雖然都利害,可以有308隻豬(此刻計算),但都不及隔離嗰個有336隻。
今天呢單女警開槍事件,真係睇到乜嘢叫做盲反囉。

女警今次成功彰顯了警隊的威嚴,well done.

引用:
原帖由 香港終歸變漁港 於 2018-11-7 02:06 PM 發表
非繁忙時間才可以開鎗
無錯,應該等多幾個鍾先好開槍

引用:
原帖由 atkatk002 於 8-11-2018 08:48 AM 發表

講得啱,所以我只會依據有學識、有學問、有公信的無冕皇出帖。
唔洗搵咩高質低質啦

直接送個識用刀的傻老去你屋企

等你慢同佢講,同佢玩

唔準開槍打唔過可以走人,等support到

試過警察閙市開槍制止斬人,當時成街都係人,點解當時無人話無人講,唔通保護市民就可以保護自己就唔可以?你班冚家産快去死啦

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 atkatk002 於 2018-11-7 07:51 PM 發表

你認同明報的報導,但認為我開post引至批評?
我並不認同報導。

引用:
原帖由 manmansam 於 2018-11-8 01:08 AM 發表

佢曾經去過伊C蘭國 果度受訓,以殺人為樂 😨😧
你話呀?

引用:
原帖由 atkatk002 於 2018-11-7 01:22 PM 發表
早上深水埗港鐵站有疑人向警員揮刀施襲,一名女警開槍將其制服。深水埗警區分區指揮官周毅剛警司表示,被捕男子55歲,持有香港身分證,於事發時因形跡可疑,被巡經一男一女機動部隊截查,惟他拒絕配合,更從背包取出一把15厘米長鎅刀企圖向警員施襲,女警經警告不果後決定開槍,成功擊中對方,再由趕至軍裝警員制服疑犯。案件詳情將交由西九龍總區重案組跟進。

https://fs.mingpao.com/ins/20 ...
又系哩D小學貼,繁忙時間吾俾開槍,以後D賊專揀繁忙時間開工!女警應該叫個癲佬可吾可以等到10:30非繁忙時間先再斬過?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]