• 瀏覽: 53,681
  • 回覆: 663
  • 追帖: 5
+9
深水埗港鐵站發生開槍事件!今早7時許,有男子持利刀出現D2站出口,警員趕抵現場時疑受威脅,一度鳴槍,據報有一人受傷。受事件影響,警方圍封深水埗地鐵站內部分通道。事件仍在調查。...

深水埗分區指揮官周毅剛警司表示,事發在今早7時40分,西九龍總區機動部隊展開反罪惡行動,一男一女警員巡經深水埗港鐵站大堂時,發現一名中國籍男子行跡可疑,於是上前截查。該名男子當時前胸孭有一個背囊,他突然從背囊取出一把長約15厘米長的鎅刀,並露出刀鋒企圖襲擊女警員。女警員感到生命受到威脅,經警告無效下,向其開槍。該名男子左腹中槍,受傷由救護車送往瑪嘉烈醫院救治。案件交由西九龍總區重案組調查。

點解要開槍? 糊塗議員一定要出來抗議! 犯人條命緊要過良民

新聞來源連結:
http://std.stheadline.com/instant/articles/detail/858403-香港-PTU女警深水埗站開槍+鎅刀男腹部中彈命危

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2018-11-7 08:33 AM 發表
深水埗港鐵站發生開槍事件!今早7時許,有男子持利刀出現D2站出口,警員趕抵現場時疑受威脅,一度鳴槍,據報有一人受傷。受事件影響,警方圍封深水埗地鐵站內部分通道。事件仍在調查。...

點解要開槍? 糊塗議員一定要出來抗議! 犯人 ...
有無覺得抽得好夾硬?

用作啦

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2018-11-7 08:33 發表

http://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/20181107/_2018110708133928907.jpg

比著你係警員 你有何高見 去處理🥶

告個警察企圖謀殺啦

無線新聞報導是女警開槍

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2018-11-7 08:33 AM 發表

全力支持鳴槍,唔係d犯法的人不會怕!

你唔記得當日單嘢糊塗議員點講? 佢話要警察先離開等個犯冷靜
引用:
原帖由 格蘭度 於 2018-11-7 08:34 AM 發表

有無覺得抽得好夾硬?

用作啦

希望嗰條友唔好死,唔係就有排煩

77台香港開電視新聞記者林家晴啱啱都有現場報導

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2018-11-7 08:37 AM 發表
你唔記得當日單嘢糊塗議員點講? 佢話要警察先離開等個犯冷靜

佢笨實你就要跟住硬膠?

水唔係咁抽嘅,鄉土就係呢啲水怪多,先無哂養分

政棍又大驚小怪

引用:
原帖由 炸魚薯條 於 2018-11-7 08:39 AM 發表
希望嗰條友唔好死,唔係就有排煩
就算唔死 , 黑警一樣有排煩

點解警察唔用胡椒噴霧 ?

引用:
原帖由 格蘭度 於 2018-11-7 08:34 AM 發表

有無覺得抽得好夾硬?

用作啦
同意,一路都覺得啲議員抽得好夾硬

引用:
原帖由 鼠貓 於 2018-11-7 08:36 AM 發表

全力支持鳴槍,唔係d犯法的人不會怕!
人哋用刀 , 黑警用槍 , 咁如果人哋用槍 , 咁黑警用咩呀 ?

主題標籤 #港鐵
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]