• 瀏覽: 1,673
  • 回覆: 10
Facebook群組「馬鞍山之友」有網民分享2段短片,位置是馬鞍山利安邨巴士總站,一名有內地口音的男司機,將其掛有中港車牌的寶馬四驅車違例停泊在雙黃線,阻礙巴士及其他車輛駛出,巴士乘客受阻報警。警員接報到場調查,寶馬司機收到通知趕返現場,但忘記帶駕駛執照,遭警員票控,有人手執告票「你咪抄囉!唔準抄我無車牌駕駛。」警員曾要求司機出示身份證,但司機拒絕,一度與警員爭論。

乜野係 「唔準抄我無車牌駕駛。」 ?
犯左法可以教差人點做架咩

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/【網民熱話】中港牌寶馬違泊阻巴士-司機態度囂張-044157546.html

咁都算係新聞

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2018-11-5 05:21 PM 發表
咁都算係新聞
內地人 屙屎唔出都係新聞

引用:
原帖由 吳尊函 於 2018-11-5 05:23 PM 發表

內地人 屙屎唔出都係新聞
重點.....中港牌汽車......內地口音男司機

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2018-11-5 05:30 PM 發表
重點.....中港牌汽車......內地口音男司機
呢個就係樓主嘅重點。

引用:
原帖由 吳尊函 於 2018-11-5 05:46 PM 發表

呢個就係樓主嘅重點。
重點係乜野係 「唔準抄我無車牌駕駛。」 ?
你又失明呀

引用:
原帖由 麥斯特羅 於 2018-11-6 08:20 AM 發表

重點係乜野係 「唔準抄我無車牌駕駛。」 ?
你又失明呀
我洗乜聽你講咁多啫,你點諗嘢唔洗去理解,你自己知咪得囉,你點諗心照啦,香港一日有幾多 交通意外違例泊車,你唔好全部攞出來討論,呢D都算係新聞?

引用:
原帖由 吳尊函 於 2018-11-6 08:39 AM 發表

我洗乜聽你講咁多啫,你點諗嘢唔洗去理解,你自己知咪得囉,你點諗心照啦,香港一日有幾多 交通意外違例泊車,你唔好全部攞出來討論,呢D都算係新聞? ...
咁又係呀,你狗黎架嘛,點會同人類有溝通姐

引用:
原帖由 麥斯特羅 於 2018-11-6 09:01 AM 發表

咁又係呀,你狗黎架嘛,點會同人類有溝通姐
嗱重試你唔到,一篤就篤爆你,邊個係狗都未知,你D懵L想表達乜,真係以為人地唔知, 雙重標準就有你份。

“內地口音”才是重點,證明民主香港人和民主印度人一樣是高尚人類

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]