• 瀏覽: 9,338
  • 回覆: 224
全國政協副主席梁振英日前喺facebook再拎港獨問題攻擊港大法律系副教授戴耀廷,戴耀廷就反挑戰689,問佢有冇膽公開就佢自己提出嘅「理論港獨」嚟個大辯論,點知689變身鍵盤戰士喺戴耀廷fb留言,好似小學雞咁不斷問,「戴耀廷,再問一次,我反對港獨,你反對港獨嗎?另加問題:我反對台獨,你反對台獨嗎?」好多民主派人士睇完,都笑689轉移視線手法越嚟越冇水平。                                                                           
有民主派中人話,其實戴耀廷講過好多次佢反對港獨,就算佢噚日挑戰689篇文,都講明至今寫咗3篇討論港獨文章,但絕唔係用文章推動港獨,只係做分析,但689扮睇唔到咁,喺戴耀廷fb留言係咁問佢反唔反對港獨。
之後689再喺自己fb出文,沾沾自喜話自己逼戴表態,指戴唔敢答佢,仲上綱上線話咁樣說明戴耀廷一類人係港獨潛藏力量,「不肯明言反對港獨暴露了潛藏力量,以後沒有人可以再說:港獨只是陳浩天等力量薄弱的青年人的頑皮」。
另一民主派人士揶揄,之前港大法律學院首席講師張達明喺689 fb留言,質問佢為乜告鍾劍華及《立場新聞》誹謗,仲以法律上「公允評論」抗辯理由同689辯論,點知689答咗一次,張達明再追問,689已經唔答,改為去搞戴耀廷,擺明轉移視線,等人忘記佢冇答張達明質疑,但個手法真係做得太差。

https://hk.news.appledaily.com/l ... e/20180831/20488791

理直就氣壯,自知理虧又如何有膽量公開辯論?

戴耀廷好厲害啊, 叫人討論阿媽係女人, 叫人點討論. 
港獨絕對是錯誤的, 不論在情在理在法都是錯誤的. 不如戴生叫習近平同你辯論港獨, 地點在北京, 身為美狗, 為美國捐軀, 讓美國可藉機數臭中國. 不知牠會否提出. 

講得啱 討論港獨 一定要上北京 同中央討論 同梁振英討論有乜意義 梁振英根本唔可以話事 梗係同個可以話事嘅講啦 至驚戴耀廷唔夠膽啫

問下點解”佔中發起人”可以理直氣壯咁只走去自首認”參與未經批准公眾集結”?

點解因為冇”真普選”而啓動佔中嘅人可以理直氣壯咁去按住票站調查動態調動人去”真普選”議員?

你反對台獨嗎?

一個臭四,憑什麼約戰國家副領導級別?我吾窮但吾通我又約戰第一夫人?自量下啦,柒頭戴

引用:
原帖由 GoldenOcean 於 2018-11-3 07:07 AM 發表
兩個都係狗賊!
你反對港獨嗎?

引用:
原帖由 138138138 於 2018-11-3 07:37 AM 發表

反政權,該死嗎?系收起義呢?答呀!simple creature
你反對港獨嗎?

咪好似戴妖咁,答都唔敢答!

梁振英孤假虎威啫,社會小丑角色一名,不足掛齒

引用:
原帖由 晚晚勾義嫂 於 2018-11-2 11:07 PM 發表
全國政協副主席梁振英日前喺facebook再拎港獨問題攻擊港大法律系副教授戴耀廷,戴耀廷就反挑戰689,問佢有冇膽公開就佢自己提出嘅「理論港獨」嚟個大辯論,點知689變身鍵盤戰士喺戴耀廷fb留言,好似小學雞咁不斷問,「戴耀廷,再問一次,我反對港獨,你反對港獨嗎?另加問題:我反對台獨,你反對台獨嗎?」好多民主派人士睇完,都笑689轉移視線手法越嚟越冇水平。                       ...
戴妖算老幾呀?你未夠資格🤭🤭🤭

計層次名銜身家戴妖有乜資格約戰?

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2018-11-3 12:38 AM 發表
講得啱 討論港獨 一定要上北京 同中央討論 同梁振英討論有乜意義 梁振英根本唔可以話事 梗係同個可以話事嘅講啦 至驚戴耀廷唔夠膽啫
戴妖冇資格😂😂

引用:
原帖由 晚晚勾義嫂 於 2018-11-2 11:07 PM 發表
全國政協副主席梁振英日前喺facebook再拎港獨問題攻擊港大法律系副教授戴耀廷,戴耀廷就反挑戰689,問佢有冇膽公開就佢自己提出嘅「理論港獨」嚟個大辯論,點知689變身鍵盤戰士喺戴耀廷fb留言,好似小學雞咁不斷問,「戴耀廷,再問一次,我反對港獨,你反對港獨嗎?另加問題:我反對台獨,你反對台獨嗎?」好多民主派人士睇完,都笑689轉移視線手法越嚟越冇水平。                       ...
我屋企隻lucky都知戴耀廷搞迂迴港獨,乜樓主唔知咩?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]