• 瀏覽: 5,723
  • 回覆: 80
呢個行業不應比大集團 壟斷

失業率大升

引用:
原帖由 ukscam2017 於 2018-10-31 11:18 AM 發表

師兄:
果然勁👍👍
講中晒,👉👉埋沒良心、無假無悪不作、考牌出貓詐騙地產代理牌照、假扮買家詐騙市民!🐺🐺👎👎
是,成班沒有生產的廢柴。

引用:
原帖由 cwbguy 於 2018-10-31 04:06 PM 發表
十個持牌代理,得一、兩個有單開,唔洗裁,好快會餓死哂 
班AA應該轉行做保安阿伯

引用:
原帖由 Kenny~ 於 2018-10-31 09:03 PM 發表

班AA應該轉行做保安阿伯
個個都只是廿多歲廢青,幾時做亞伯?

引用:
原帖由 wtfbro 於 2018-10-31 11:59 AM 發表
cut晒班小學雞拳手先啦唔該!!!
曹星如後繼有人

地產AA衰過爛仔

地產sell屎。

賺到笑個時又唔講下

成日話aa衰嘅人唔知用乜方法買樓?

打工仔系咁ga啦,朝不保夕。

引用:
原帖由 曹木各 於 2018-10-31 11:04 AM 發表
https://static.appledaily.hk/images/e-paper/20181030/large/1540911558_c3b8.jpg

樓市步入嚴冬,本港兩大龍頭代理中原地產及美聯物業,面臨裁員危機。美聯先行向業績最差的100名員工開刀,部份人即時被炒,另外近一半員工須被迫自行放無薪假3個月。中原本月恐蝕逾1億元,為集團歷來虧損最高一個月,該行估計今次樓市嚴冬,恐多達6 ...

引用:
原帖由 beegeejk 於 2018-11-1 03:16 AM 發表
地產AA衰過爛仔
正確
尤其美聯

中原蝕1億都唔駛關門,還不斷搵舖位門市地產舖,可見地產代理這門生意相當好搵。

其實中原最主要生意來自大陸(90%),2017年中原總收益188億港幣,而中原香港收益37.59億港元,除稅後香港盈利2.59億港元,中原總盈利10.53億港元。

即是中原只是少賺1億港元,還有7億盈利,施永青和王文彥各佔45%,黃偉雄佔10%,我估計施永青身家過百億,因為中原沒有一年蝕本,只有今年蝕本1億!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]