• 瀏覽: 1,159
  • 回覆: 17
華為請得起日本人,叫佢做咩就做咩

[按此打開]華為手機受歡迎是因為日本人研發的?亞洲通訊社社長大放厥詞

他這一發言論出來,瞬間就點燃了網友們的怒火!什麼叫做華為手機是日本人研發的?什麼叫做華為採用了日本的技術!對於華為這麼大的公司,有十幾萬名員工就算是僱傭400個日本工程師又怎麼了?就因為僱傭了日本工程師所以就說華為手機是日本人研發的?

網友們紛紛怒懟,照他這麼說蘋果還有中國工程師呢!微軟也有不少中國工程師!難道蘋果和Windows系統就是中國人研發的了?網友們紛紛怒懟徐靜波,依依醬也覺得他這麼說話簡直就是給華為招黑!而且也很不負責!
https://m.sohu.com/a/272048995_126339/?pvid=000115_3w_a

應該是精日人研發的

引用:
原帖由 HK官商合謀0002 於 2018-10-30 02:00 PM 發表
華為CMOS係S0NY的,無S0NY,華為什麼影相最好根本發生唔到
Sony個mon係大陸的,無大陸,Sony影咩相最好都係睇唔到

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 HK官商合謀0002 於 2018-10-30 02:04 PM 發表

你講緊係低級版,S0NY有日本製的,不過你呢的貪平窮鬼唔會留意
執晒啦

引用:
原帖由 HK官商合謀0002 於 30-10-2018 14:00 發表
華為CMOS係S0NY的,無S0NY,華為什麼影相最好根本發生唔到
iphone刀係sony

引用:
原帖由 HK官商合謀0002 於 2018-10-30 02:09 PM 發表

其實大日本控制左手機40%以上零件,仲有買左ARM呢間大英帝國公司,即所有手機圖紙比大日本控制住

所有智能手機建基於ARM
你咁講,
之前你d帖咪好矛盾。

台毒日日打飛機 

引用:
原帖由 HK官商合謀0002 於 2018-10-30 02:09 PM 發表

其實大日本控制左手機40%以上零件,仲有買左ARM呢間大英帝國公司,即所有手機圖紙比大日本控制住

所有智能手機建基於ARM
有本事咪唔好賣俾中國囉,日本仔咁冇骨氣㗎

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]