• 瀏覽: 26,506
  • 回覆: 328
  • 追帖: 5
+9
死老柴唔死冇L用

老細唔肯俾CASH

引用:
原帖由 煙如織 於 2018-10-29 02:38 PM 發表

法官,律師都係揾食唧,公平,正義,侵侵都成日講啦,呃班傻仔唧!
香港有蟲太,美國有侵侵.
呃班白痴傻仔...

仲有楊X橋,傻仔人生更精彩..
佢就荷包豐滿就得..

無法解釋,法庭見

又有錢收

雖然佢申請司法覆核丁權問題我贊成,但就反對佢濫用法援,同埋戶口咁多入帳紀錄,好明顯唔係沒錢而申請法援,睇佢一定係土收錢做野手,口講為公義,但行動咪又係為錢,都唔明司法機構點會批完一次又一次而律政署對濫用法援又視若無睹

正攪屎棍。

收入不解釋,有冇屎,你懂的

唔係白痴嘅香港人都知呢條阿伯嘅$從何來啦?佢話係贏馬會彩金收埋屋企床下底喎!

引用:
原帖由 gordonking 於 2018-10-29 02:35 PM 發表
咁就奇很怪啦!一個成九日告政嘅人,境然話自己無知?
佢講得啱架,條老羚羊有幕後軍師教膠佢做嘢,唔識有乜咁出奇,打完官屍識收回佣就得啦。

引用:
原帖由 鼠貓 於 2018-10-29 02:48 PM 發表

社署居然唔扣減銀行戶口額外的收入咁奇怪?

騙取綜援金來做傷害香港的事,香港人納稅就是養呢D福街
應該轉介社署跟進啦。理論上,好似多出的收入(資產)係要扣回綜援金額的。

明眼人一睇就知佢豬籮入水喇,係啲盲倌黑帝雙眼有顏色啫。

呢啲人佢無收錢搞事你都唔信啦

2013年壹週刊資料:

郭卓堅曾是民主黨地區委員,台灣大學法律系畢業,回港後曾在律師樓工作,後來在司法機構任職直到退休,「七一年我參加保釣,俾警察打到住院,最後仲因為非法集會,坐咗三個月監。」有案底令仕途受阻,郭卻從此在工作中累積法律知識,退休後大派用場。

郭有一子兩女,其中兩名女兒都在英國任律師。已離婚的郭,獨居於東堤小築物業,一層自住,其餘兩層出租作度假屋,加上每月兩千多元特惠生果金,在長洲過着簡樸生活。

引用:
原帖由 東方紅 於 2018-10-29 03:10 PM 發表

應該轉介社署跟進啦。理論上,好似多出的收入(資產)係要扣回綜援金額的。
一條友成日都有萬元進賬,應該要取消他的綜援,免得浪費納稅人辛苦交的稅

引用:
原帖由 煙如織 於 2018-10-29 03:12 PM 發表
2013年壹週刊資料:

郭卓堅曾是民主黨地區委員,台灣大學法律系畢業,回港後曾在律師樓工作,後來在司法機構任職直到退休,「七一年我參加保釣,俾警察打到住院,最後仲因為非法集會,坐咗三個月監。」有案底令仕途受阻,郭卻從此在工作中累積法律知識,退休後大派用場。

郭有一子兩女,其中兩名女兒都在英國任律師。已離婚的郭,獨居於東堤小築物業,一層自住,其餘兩層出租作度假屋,加上每月兩千多元特惠生果金,在長 ...
1971年港英時代示威被警察打到入院,仲要坐監三個月!依家會點?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]