• 瀏覽: 19,322
  • 回覆: 170
+4
johnson打理公廁咁污漕, 從來無人問, 無人要換佢, 都知有問題

好無謂的新聞,有本事港童又開間公司去落標。

咁都得..

引用:
原帖由 羅賤宰 於 2018-10-28 09:14 PM 發表
johnson打理公廁咁污漕, 從來無人問, 無人要換佢, 都知有問題
是否連國產潔廁劑也用不起?

引用:
原帖由 三級警司 於 2018-10-28 10:19 PM 發表

是否連國產潔廁劑也用不起?
我見過佢地洗廁所, 就咁用清水洗下, 漂白水都唔用, d門十年都唔消毒一次, 好狠污嘈, 唔明點解可以合格

引用:
原帖由 羅賤宰 於 2018-10-28 10:37 PM 發表

我見過佢地洗廁所, 就咁用清水洗下, 漂白水都唔用, d門十年都唔消毒一次, 好狠污嘈, 唔明點解可以合格
潔水沒有潔力,不如用鹽酸

城邦應從上面進口散裝潔廁劑,因為閃電牌太貴

引用:
原帖由 三級警司 於 2018-10-28 10:41 PM 發表

潔水沒有潔力,不如用鹽酸

城邦應從上面進口散裝潔廁劑,因為閃電牌太貴
用熱水加哥士的都得啦, 最平, 最易清潔徹底, 又環保又少有害化學物質

引用:
原帖由 羅賤宰 於 2018-10-28 10:47 PM 發表

用熱水加哥士的都得啦, 最平, 最易清潔徹底, 又環保又少有害化學物質
NAOH主要是用來去油,粵B環衛工人洗街不用黃粉而是Naoh

我在粵B買一支900ml潔廁劑最平五蚊人仔,批發價更平,香港應買來洗公廁(金屬便器除外)

引用:
原帖由 羅賤宰 於 2018-10-28 09:14 PM 發表
點污糟呀 有無圖片先

引用:
原帖由 羅賤宰 於 2018-10-28 10:37 PM 發表

洗厠所都封住唔俾入都見到? 重睇足全程?

引用:
原帖由 三級警司 於 2018-10-28 10:50 PM 發表

NAOH主要是用來去油,粵B環衛工人洗街不用黃粉而是Naoh

我在粵B買一支900ml潔廁劑最平五蚊人仔,批發價更平,香港應買來洗公廁(金屬便器除外)
naoh多用途, 去油, 除漬, 除菌, 以前細過聽曾近榮講, 萬能咁滯

引用:
原帖由 睇天做人 於 2018-10-28 11:47 PM 發表

洗厠所都封住唔俾入都見到? 重睇足全程?
可能係佢自己洗,先至咁清楚。

洗街咪用喉射下水就算
冇用刷刷地

最緊要影相交差

引用:
原帖由 羅賤宰 於 2018-10-28 11:51 PM 發表

naoh多用途, 去油, 除漬, 除菌, 以前細過聽曾近榮講, 萬能咁滯
Noah是什麼

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]