• 瀏覽: 37,247
  • 回覆: 670
  • 追帖: 6
+16
引用:
原帖由 加藤玲奈子 於 2018-10-28 07:57 AM 發表

主要係將珠海, 由一個距離香港好遠既地方(三小時),變成好似隔離一樣(30分鐘)
即好似香港變左多左好多地用. 甚至可以設主珠港自貿區. 由其係珠海,係
好想和香港建立關係再大大發展. ...
西隧初期通車都係冇乜車,依家繁忙時間塞滿車。大橋通車只係一個星期,毒果就急不及待抹黑唱衰先

郊野公園收費計劃

回唔到本就起樓

你條白癡,依個建設都唔係為咗賺錢,你唔去死都無用

毒果以為中港政府好似佢地狗主NED, 搞個佔中失敗冇回報, 就即係閂水喉.

引用:
原帖由 蘋果轉貼員 於 2018-10-28 07:40 AM 發表
號稱「國家級基建」的港珠澳大橋,建造將近9年終鐵定本月24日通車。全長逾50公里的大橋,主橋部份由三地政府合資興建,並各自負責境內的連接路及口岸建設。三地政府在大橋及相關項目總花費高達1,950億元,數字較港府本年度投放在社會福利開支多出2.2倍。不過三地政府的建橋協議早已列明,大橋屬內地「政府還貸...

https://static.appledaily.hk/images/e-paper/v ...
預測?邊個有資格預測?吾通預測條友知道國家將來所有規劃方向?多餘

引用:
原帖由 nashwan 於 2018-10-28 08:05 AM 發表
毒果一路蝕錢都有得做係叻D.
無喇、無喇。中期選舉之後,所餘D美金都用矖喇!

用下腦諗下啦,唔係下下用幾多流量橋費黎回橋既費用,有無諗過旅客從中國西面或旅客往來澳門,帶來其經濟效益你可以計算到嗎

引用:
原帖由 duihight 於 2018-10-28 08:18 AM 發表
基建講回本?毒果係味痴九線!毒廢飛機報蝕錢都唔執得,老尾黑金真豪爽!
自顧妓者......自己人生都回唔到本喎!!

引用:
原帖由 ASoIaF 於 2018-10-28 07:57 AM 發表
淫賤聯建制狗話要起的奶共橋, 遲早變共產領導嘅私人highway
點解叫人哋做狗呢 請問閣下係乜嘢動物 如果佢哋係狗嘅話 照推測 閣下應該唔係人類

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]