• 瀏覽: 8,161
  • 回覆: 197
呢類「仲有好多地,唔使填海(住)」O既論調好奇怪。

唔通等到用哂先去填?
咁中間嗰10+年點算?

如果你話唔好等到用哂先填,咁幾時先開始?拖得愈耐,啲人咪要忍受擠迫居住環境愈耐!

支持香港警察嚴正執法

祖國國運昌隆
熱賣及精選
人家邊有反對呢

回覆 引用 TOP

劉華會考分數

回覆 引用 TOP

香港今時今日,仲講發展發展貨櫃碼頭,就知道關小姐仲停留喺高爾夫球的時光

引用:
原帖由 wingkaikwok 於 2018-10-25 12:32 PM 發表

各人有不同意見有乜問題,我同個仔都唔同意見喇。
只是現今香港充斥住一啲人,佢地係唔可以忍受有唔同意見嘅存在,一旦出現,必群起而攻之,但唔係用道理論據服人,而係用謾罵、人身攻擊、咀咒、起底等手段,令持唔同意見嘅人噤聲。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 highbury64 於 2018-10-25 11:06 AM 發表

http://hk.entertainment.appledaily.com/enews/realtime/article/20181025/58832241
2018年10月25日

【《蘋果》專訪】劉德華撐「明日大嶼」 關之琳唔buy:我覺得仲有好多地

睇新聞話填海,都好嘅,香港仲有好多地,政府嘅地,不過靚嗰啲有紀念性嘅梗係唔好拆啦!有啲地可以起樓嘅。」咁關之琳贊唔贊成政府建 ...
地產商同新界佬最多地,
填海對佢哋黎講係打擊,
梗係反對!
但窮L卻人云亦云,
人反佢又反,
戇鳩當有型!
他們可知道,他們的行為實質上在維護「地產霸權」的利益!

回覆 引用 TOP

之之姐住得好就得,窮人D野關人x事!

回覆 引用 TOP

係咪有閃l咭在地產佬手上?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 highbury64 於 2018-10-25 11:06 AM 發表

http://hk.entertainment.appledaily.com/enews/realtime/article/20181025/58832241
2018年10月25日

【《蘋果》專訪】劉德華撐「明日大嶼」 關之琳唔buy:我覺得仲有好多地

睇新聞話填海,都好嘅,香港仲有好多地,政府嘅地,不過靚嗰啲有紀念性嘅梗係唔好拆啦!有啲地可以起樓嘅。」咁關之琳贊唔贊成政府建 ...
關系跟老細,你睇之前d ex就知啦.今次可能跟左地主

爱情久了让人腻
爱情短短却像蜜
迷的时候无法自拔
醒的时候骂自己傻
引用:

2018年10月25日

係地主會良心?

回覆 引用 TOP

又是垃圾毒

伒有泛民rubbish
無腦死豬西先睇爛果日報

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 haydenkayla 於 2018-10-25 12:04 PM 發表

我冇樓冇地都反對, 因為其實仲有好多地
係呀,不過收吾到地,東北收地,間木廠又話開咗70年,要不遷不拆還我家園,旁邊貨櫃車可能又開咗40年,充滿咗感情,D住戶又話要原區安置,師兄你去幫吓手啦

引用:

2018年10月25日

眾所週知⋯⋯⋯絕大多數心愛香港市民一定會反對大嶼山填海⋯⋯⋯除非係和珅派貪污舞弊人士⋯⋯⋯

引用:
原帖由 床上硬硬的神童 於 2018-10-25 12:06 PM 發表

其實現在對香港禍害最深者,不是藍、也不是黃,而是你這羣刻意挑起香港人內部茅盾和紛爭的賤種!
64仔+毒果...你明的!

百戰百勝,非善之善者也;不戰而屈人之兵,善之善者也。
... be kind to others, not because of what they are ... just because of who you are.
縱浪大化中,不喜亦不懼。應盡便須盡,無復獨多慮。

回覆 引用 TOP

眾所週知⋯⋯⋯絕大多數心愛香港市民一定會支持大嶼山填海⋯⋯⋯除非係地產佬和新界土豪...例如恆雞和新界簡⋯⋯⋯

百戰百勝,非善之善者也;不戰而屈人之兵,善之善者也。
... be kind to others, not because of what they are ... just because of who you are.
縱浪大化中,不喜亦不懼。應盡便須盡,無復獨多慮。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]