• 瀏覽: 9,900
  • 回覆: 197
+5
大劉發言人

關之琳係話: 我覺得應該各方面去

即係無反對填海,毒果又真係

我都贊成長遠除左填海,短中期都要盡量搵地.

關之琳都係靠炒樓賺得唔少.

引用:
原帖由 亂9咁ban人 於 2018-10-25 11:31 AM 發表
大劉發言人
仲係?

呢篇野留返俾黃人打飛機啦,一個係以炒賣樓賺錢既人,緊係反對填海啦,唔係佢手上啲樓邊有人買。另一個係勤力做野既賺錢,為基層巿民而支持填海,邊個先係為香港,答案好明顯啦。

有樓有地反對嗰啲人其實都好正常,
奇就奇在冇樓冇地嗰啲窮鬼L都走出嚟學人反對.

引用:
原帖由 victorkc 於 2018-10-25 11:58 AM 發表
呢篇野留返俾黃人打飛機啦,一個係以炒賣樓賺錢既人,緊係反對填海啦,唔係佢手上啲樓邊有人買。另一個係勤力做野既賺錢,為基層巿民而支持填海,邊個先係為香港,答案好明顯啦。 ...
其實關之琳好似冇話反對

劉華有冇炒樓?

引用:
原帖由 lam703 於 2018-10-25 12:02 PM 發表
有樓有地反對嗰啲人其實都好正常,
奇就奇在冇樓冇地嗰啲窮鬼L都走出嚟學人反對.
我冇樓冇地都反對, 因為其實仲有好多地

引用:
原帖由 highbury64 於 2018-10-25 11:06 AM 發表
http://hk.entertainment.appledaily.com/enews/realtime/article/20181025/58832241
2018年10月25日

【《蘋果》專訪】劉德華撐「明日大嶼」 關之琳唔buy:我覺得仲有好多地

睇新聞話填海,都好嘅,香港仲有好多地,政府嘅地,不過靚嗰啲有紀念性嘅梗係唔好拆啦!有啲地可以起樓嘅。」咁關之琳贊唔贊成政府建 ...
其實現在對香港禍害最深者,不是藍、也不是黃,而是你這羣刻意挑起香港人內部茅盾和紛爭的賤種!

無填海決心, 個個都不遷不拆除非天價。。。。做緊生意,要佢搬又請遊行公司,鬼殺咁嘈,又要天價補償。。

東北米收緊地囉,樓主快啲去撐啦

引用:
原帖由 haydenkayla 於 2018-10-25 12:04 PM 發表

我冇樓冇地都反對, 因為其實仲有好多地
有稀有動物呀。
屏風樓,
社區配套不足。
增加交通負荷。
………………
還有N個藉口,
再加司法67。

引用:
原帖由 highbury64 於 2018-10-25 11:06 AM 發表
http://hk.entertainment.appledaily.com/enews/realtime/article/20181025/58832241
2018年10月25日

【《蘋果》專訪】劉德華撐「明日大嶼」 關之琳唔buy:我覺得仲有好多地

睇新聞話填海,都好嘅,香港仲有好多地,政府嘅地,不過靚嗰啲有紀念性嘅梗係唔好拆啦!有啲地可以起樓嘅。」咁關之琳贊唔贊成政府建 ...
佢就話:「我覺得應該各方面去,例如貨櫃碼頭呀,我覺得仲有好多地,政府撥出嚟咪得,我覺得要解決時下問題先。」

咩叫做各方面去? 佢都冇反對填海喎,孝子又攞住份毒果打飛機。。。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]