• 瀏覽: 27,302
  • 回覆: 181
  • 追帖: 1
+7
引用:
原帖由 冷漠的香港人 於 2018-10-25 08:37 AM 發表
唔駛咁悲觀,已經有西人建議買趁低吸納亞洲股票,事實過去幾天亦有外資購入A股了。
我估今日港股中股先跌後反彈,最終雖然要跌,港股都係二三百點吧。 ...
低處未算低, 做沽空亦都可以賺錢.

引用:
原帖由 版煮報夢 於 2018-10-25 07:57 AM 發表
港股跌幾多?
樓市跌仲好

引用:
原帖由 Filipo 於 2018-10-25 10:20 AM 發表
買貴野是美國人不是中國人,交多咗入囗稅是美國人不是中國人,吾明白點解美國人甘開心?
加咗 關貿入口稅後 中國的
制成品冇左市場 競爭力
連鎖反應下大陸嘅生產鏈就會式微
韌性失業率上升對中國大陸管治班子有影響

引用:
原帖由 norman0812 於 2018-10-25 09:48 AM 發表

民主國家唔會限制人民的購買自由,只會用經濟手段。
但有限制國民購買華為手機權利,個藉口只係老作話有間諜軟件,但從來冇證據

狗侵總統帶領老美步向滅亡又跨進一大步

引用:
原帖由 版煮報夢 於 2018-10-25 07:57 AM 發表
港股跌幾多?
港股跌=有機會買平貨

引用:
原帖由 hinfan 於 2018-10-25 08:32 AM 發表
照我睇而家危害全球嘅貿易戰。條傻佬嘅左右手好大問題,一個係美國首席經濟顧問。另一個係安全顧問。
他們是一丘之貉

球帽? 來貨先$10, 賣100元. $10 加25% 是 12.5. 根本沒影響....
吾通跟賣價收稅? 應該沒有可能呀....

引用:
原帖由 norman0812 於 2018-10-25 09:09 AM 發表
呢種咪民主國家嘅表現囉。我同你打貿易戰,但唔會限制自已國民買你嘅產品。

那有咩撚用??

沒執行力

中國是國家資本主義
而且比美國更團結

說停就停

加大逆差就加大

執行力是全球之冠

引用:
原帖由 hamsomeking 於 2018-10-25 10:50 AM 發表

但有限制國民購買華為手機權利,個藉口只係老作話有間諜軟件,但從來冇證據
如果無証據華為點解點上訴?美國政府從來無阻止華為手機喺美國銷售,亞馬遜隨時可以定。

侵侵成日以為自己好勁,但可能根本係佢身邊d人玩9佢,不停咁畀蕉皮佢踩!其實,d美國總統卸任就唔多理d國會選舉,但佢可以搞到奧巴馬幫手中期選舉,佢都算犀飛利。

引用:
原帖由 kaiser 於 2018-10-25 11:04 AM 發表

中國股市呢?點解成日要救市?
美國不用救嗎?

引用:
原帖由 starr 於 2018-10-25 07:54 AM 發表
美國停止奴役全球人類 走向自給自足係好事
根本攞緊全世界著數,仲講到幫緊你哋!美國可恥

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]