• 瀏覽: 27,306
  • 回覆: 181
  • 追帖: 1
+7
美國掀起的貿易戰遍地開花,卻頻頻重傷自己人!繼重機製造商哈雷(Harley-Davidson)揚言將部分生產線外移,以避免歐盟與美國發動貿易戰、損及產品利潤後,生產大聯盟球帽的品牌「'47 Brand」,則可能成為陸美貿易戰下最新祭品,未來球迷買該廠牌球帽,恐要多支付25%的費用。陸美貿易戰不斷升級,白宮首席經濟顧問庫德洛(Larry Kudlow)先前透露,若是貿易戰談判毫無進展,美國將在明年再祭出關稅攻勢,2000億美元從大陸進口的商品…

陸續有來,通漲漸起,老美唔加息唔得。

新聞來源連結:
https://www.chinatimes.com/realtimenews/20181025000005-260410

「白宮首席經濟顧問庫德洛(Larry Kudlow)先前透露,若是貿易戰談判毫無進展,美國將在明年再祭出關稅攻勢,2000億美元從大陸進口的商品」

不停出口術聊中國談判,急到呢 
中國係有傾架,不過係同其他國家傾貿易,就係唔同你老美傾

老美又贏一大仗

美國停止奴役全球人類 走向自給自足係好事

引用:
原帖由 冷漠的香港人 於 2018-10-25 07:30 AM 發表
美國掀起的貿易戰遍地開花,卻頻頻重傷自己人!繼重機製造商哈雷(Harley-Davidson)揚言將部分生產線外移,以避免歐盟與美國發動貿易戰、損及產品利潤後,生產大聯盟球帽的品牌「'47 Brand」,則可能成為陸美貿易戰下最新祭品,未來球迷買該廠牌球帽,恐要多支付25%的費用。陸美貿易戰不斷升級,白宮首席經濟顧問庫德洛(Larry Kudlow)先前透露,若是貿易戰談判毫無進展,美國將在明年再 ...
Make America Great Again!!

老美狂打貿易戰,遲早將美元變牆紙

港股跌穿18000, 上証跌穿1800, 中國都可以承受到.
但美國可以承受跌穿18000嗎?

照我睇而家危害全球嘅貿易戰。條傻佬嘅左右手好大問題,一個係美國首席經濟顧問。另一個係安全顧問。

引用:
原帖由 alan99 於 2018-10-25 08:26 AM 發表
港股跌穿18000, 上証跌穿1800, 中國都可以承受到.
唔駛咁悲觀,已經有西人建議買趁低吸納亞洲股票,事實過去幾天亦有外資購入A股了。

我估今日港股中股先跌後反彈,最終雖然要跌,港股都係二三百點吧。

引用:
原帖由 alan99 於 2018-10-25 08:26 AM 發表
巴斑馬年代杜指係7000點,why not? 

咪玩啦,中國當然吾會讓步啦,中國既底綫糸國民有足夠食物吾會餓死,點會怕你美國呵? 阿侵你計劃下點樣連任先啦,到時中美兩敗俱傷睇你點拉票。

引用:
原帖由 ricebuket 於 2018-10-25 07:55 AM 發表

Make America Great Again!!

身體最誠實

引用:
原帖由 starr 於 2018-10-25 07:54 AM 發表
美國停止奴役全球人類 走向自給自足係好事
唔係自給自足喎,係連果小小生產都整瓜埋

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]