• 瀏覽: 37,266
  • 回覆: 276
  • 追帖: 3
+4
港珠澳大橋正式通車,本台記者乘坐私家車,由九龍塘出發前往珠海大約一個小時,進入大橋範圍,沿途見到數輛車行駛,由香港口岸出發到珠海口岸,只需約半小時。 乘搭巴士由香港往珠海乘客稱讚沿途風景好。

投共鳥,傷港電台妓者投共鳥,會唔會同新大樓有關?

新聞來源連結:

http://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1424525-20181024.htm?spTabChangeable=0

原來係「港珠澳大橋正式通車」呀,唔怪之得呢幾日甘多台灣人關心香港啦。

無計啦,佢哋唔恨得甘多啦,成條高鐵都要靠借,唔好話起大橋。
引用:
原帖由 共享陽光 於 2018-10-24 10:56 AM 發表
港珠澳大橋正式通車,本台記者乘坐私家車,由九龍塘出發前往珠海大約一個小時,進入大橋範圍,沿途見到數輛車行駛,由香港口岸出發到珠海口岸,只需約半小時。 乘搭巴士由香港往珠海乘客稱讚沿途風景好。

: ...

講得好,香港口岸去珠海口岸!!
請問兩個位置在那裡?及旺角去香港口岸要多久

咁樣又關投共事? 我都打算搭下喎遲d

引用:
原帖由 共享陽光 於 2018-10-24 10:56 AM 發表

http://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1424525_1_L_20181024105227.jpg

: ...
新大樓?妄想!

引用:
原帖由 18money 於 2018-10-24 11:02 AM 發表
講得好,香港口岸去珠海口岸!!
請問兩個位置在那裡?及旺角去香港口岸要多久
內文講左"由九龍塘出發前往珠海大約一個小時" && "由香港口岸出發到珠海口岸,只需約半小時。"
即係九龍塘去香港口岸, 半小時左右.

咁你話旺角去香港口岸又幾耐呢?

引用:
原帖由 andonlyu 於 2018-10-24 11:09 AM 發表

內文講左"由九龍塘出發前往珠海大約一個小時" && "由香港口岸出發到珠海口岸,只需約半小時。"

咁你話旺角去香港口岸又幾耐呢? ...
香港口岸姐係人工島定邊度?

多個選擇! 

半小時過澳門!

唔使排長隊出入境就好?
引用:
原帖由 mflyer 於 2018-10-24 11:18 AM 發表
多個選擇!

引用:
原帖由 andonlyu 於 2018-10-24 11:09 AM 發表

咁你話旺角去香港口岸又幾耐呢? ...
九龍塘去港澳碼頭都係半小時

on 9 
私家車梗係快啦, 直昇機去澳門15分鐘

引用:
原帖由 加藤玲奈子 於 2018-10-24 11:33 AM 發表
on 9 
私家車梗係快啦, 直昇機去澳門15分鐘
私家車吾計?

.....

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]