• 瀏覽: 49,859
  • 回覆: 805
  • 追帖: 5
+43
前亞視藝員、現職心靈導師的姚安娜,最近以投資移民的身份攜同一家大小移民台中。移民台灣後的姚安娜,在訪問中不禁頻頻大呼好爽。姚安娜指,在香港普通生活費的一半,移民台中已經可過富豪級生活。 上年,姚安娜在

貪憎上場前香港樓價咪差不多,鬼叫你地選貪憎做特首咩!

新聞來源連結:
https://topick.hket.com/article/2185081/TOPick柴犬出動 - 移居台中700萬住1500呎大屋 姚安娜:香港人好慘未見過平靚正的樓?r=cpsdfb

識住一定唔會住台中同南部,空污指數日日爆,好多人生 CANCER。
仲有,台灣人工 23K,唔好喊。
走咗就唔好返嚟,一路好走。
引用:
原帖由 吾美麗 於 2018-10-23 01:31 AM 發表
前亞視藝員、現職心靈導師的姚安娜,最近以投資移民的身份攜同一家大小移民台中。移民台灣後的姚安娜,在訪問中不禁頻頻大呼好爽。姚安娜指,在香港普通生活費的一半,移民台中已經可過富豪級生活。 上年,姚安娜在

貪憎上場前香港樓價咪差不多,鬼叫你地 ...

祝佢幸福啦 !

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2018-10-23 04:50 AM 發表
識住一定唔會住台中同南部,空污指數日日爆,好多人生 CANCER。
仲有,台灣人工 23K,唔好喊。
走咗就唔好返嚟,一路好走。

賺港紙駛台幣更係爽,不過仔女大適應左呆滯生活想回溜返港工作可有難道……留台工作就當你芋頭;富了現在,窮了後代,果然識得為自己著想。

1)台灣 23 K 都知台中最精華係台中 7 期啦,用呢個價買 8 期,自我安慰下囉。
2)1500 呎,ROUNDUP,當你 42 坪。係台灣,呢 D 唔叫豪宅,平均最細嘅豪宅都係 80 坪起跳。
3)一坪成 70 幾萬,9 成 9 唔識嘢,7 期頂級價先做到,8 期買呢個價。

綜合以上咁多點,我真係好葡萄。

BTW,吸多啲台中 PMI2.5 啦,全台公認㗎。至於點解,有興趣移民台灣嘅人,去睇下啦。生 CANCER 唔好喊。
引用:
原帖由 ASoIaF 於 2018-10-23 04:55 AM 發表

你唔好咁葡萄人哋

引用:
原帖由 吾美麗 於 2018-10-23 01:31 AM 發表

https://topick.hket.com/res/v3/image/content/2185000/2185081/1018es_p_1024.png

貪憎上場前香港樓價咪差不多,鬼叫你地 ...
7球? 鬼叫果班70都冇呀!

應該過去食人哋健保,佢哋都傻傻哋,台灣醫療真係黑到得啖笑,健保價,唔會醫好病人,只會屌住嚟賺。
引用:
原帖由 jipyrbo 於 2018-10-23 05:07 AM 發表

賺港紙駛台幣更係爽,不過仔女大適應左呆滯生活想回溜返港工作可有難道……留台工作就當你芋頭;富了現在,窮了後代,果然識得為自己著想。 ...

咁快踩得咁盡......忘本

有興趣移民的要攪清楚, 很多例子都是在香港揾夠錢就去移民, 然後就講出面幾舒適. 但亦有不少唔夠洗又回香港.
乜台中原來空氣唔好的? 我去過兩次, 一次去乜乜農場, 一次單車上山. 可能山區又唔覺空氣唔好. 不過經濟真係有問題, 機場的士站好多的士等客但無乜客, 我住過一個民宿三層高幾個單位兩天得我一個住. 香港人去投資移民好似一定要攪生意同埋一定要請幾多個當地人, 變相咪又係去燒錢.

自己睇,中南部空污爆晒燈。
https://www.youtube.com/watch?v=I3sObjjhB6A

以前「平果 MON 渣姐」都移民咗去台灣,佢都唔敢住台中。
引用:
原帖由 spm0400 於 2018-10-23 05:30 AM 發表
有興趣移民的要攪清楚, 很多例子都是在香港揾夠錢就去移民, 然後就講出面幾舒適. 但亦有不少唔夠洗又回香港.
乜台中原來空氣唔好的? 我去過兩次, 一次去乜乜農場, 一次單車上山. 可能山區又唔覺空氣唔好. 不過經濟真係有問題, 機場的士站好多的士等客但無乜客, 我住過一個民宿三層高幾個單位兩天得我一個住. 香港人去投資移民好似一定要攪生意同埋一定要請幾多個當地人, 變相咪又係去燒錢. ...

台中連本土人都揾唔到食。佢應該係香港有生意,做港台太空人。

一般人唔好學

馬騮住係廣闊的郊野公園
又唔使交水電煤 差餉
又唔會跳樹 跳塘 吊頸自殺
有時搶劫下大媽的生果又唔使受監
仲有屌西又唔使錢

佢係TVB閃電傳真機出身,後尾先去左亞視,然後玩咩塔羅牌占卜吹水,又有甘多傻瓜聽佢老點

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]