• 瀏覽: 49,871
  • 回覆: 805
  • 追帖: 5
+43
引用:
原帖由 睇天做人 於 2018-12-30 02:47 PM 發表

AA有良心?!
叫人買黎睇下, 小學雞咩

我想問一下,世界上多不多又平又靚野?您明啦

我意思是台灣會是例外?樓價便宜,搵錢容易及機會多?

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 qq103868 於 2018-12-30 04:41 PM 發表
我想問一下,世界上多不多又平又靚野?您明啦
台灣創業容易無領展霸權,無嚴重貧富懸殊,全港快樂榜世界排26,香港排76,有時金錢不是一切,識運用和智慧生活好過搜刮民脂民膏唔知生活為咩!

引用:
原帖由 吾美麗 於 2018-12-30 06:12 PM 發表

人地澳門年年派一萬,香港政府廿年派過一次咁大把,做打手水準高點吧。
口水流咪過去攞囉,重係香港為乜?!

台中有無得派就唔知,做AA都要知名度

引用:
原帖由 吾美麗 於 2018-12-30 06:17 PM 發表

台灣創業容易無領展霸權,無嚴重貧富懸殊,全港快樂榜世界排26,香港排76,有時金錢不是一切,識運用和智慧生活好過搜刮民脂民膏唔知生活為咩!
創業容易,失敗更易。無領展所以甘?!

創新創業是近年的熱門話題,然而殘酷的是,陣亡率卻超乎想像的高。根據經濟部中小企業處創業諮詢服務中心統計,一般民眾創業,一年內就倒閉的機率高達90%,存活下來的10%中,又有90%在五年內倒閉。可以撐過前五年的創業家只有1%,前五年陣亡的機率高達99%。

https://udn.com/news/story/6846/3085700

引用:
原帖由 睇天做人 於 2018-12-30 06:44 PM 發表

創業容易,失敗更易。無領展所以甘?!

創新創業是近年的熱門話題,然而殘酷的是,陣亡率卻超乎想像的高。根據經濟部中小企業處創業諮詢服務中心統計,一般民眾創業,一年內就倒閉的機率高達90%,存活下來的10%中,又有90%在五年內倒閉。可以撐過前五年的創業家只有1%,前五年陣亡的機率高達99%。

https://udn.com/news/story/6846 ...
在領展商場小商戶被趕絕佔100%。

引用:
原帖由 睇天做人 於 2018-12-30 06:34 PM 發表

口水流咪過去攞囉,重係香港為乜?!

台中有無得派就唔知,做AA都要知名度
我只係知好多人去左都要返黎香港揾食
咁好, 仲點會有人移去美加澳

引用:
原帖由 吾美麗 於 2018-12-30 07:45 PM 發表

在領展商場小商戶被趕絕佔100%。
無調查 吹數據

引用:
原帖由 陳大文105106 於 2018-12-30 08:01 PM 發表

我只係知好多人去左都要返黎香港揾食
咁好, 仲點會有人移去美加澳
如果甘好,阿乜水駛乜日日吊政府唔派錢呀?! 跟左娜姐過去啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]