• 瀏覽: 13,226
  • 回覆: 169
+5
老尾終於說出個水準來,中國就係唔柒理你,吹咩?

引用:
原帖由 clipperwood 於 2018-10-22 06:23 PM 發表
trump trump又話trade war is easy to win 既
希望佢有生之年見到啦

個所謂英國官員係咪曲線吊緊柒普!?

引用:
原帖由 Visita 於 2018-10-22 06:54 PM 發表

年青美女出口中國,光棍節來了,平衡貿易。
得罪講句,幾何見過有「美國美女」嘅報導

引用:
原帖由 來自M78星雲的神 於 2018-10-22 06:10 PM 發表
特朗普只要禁止美商入口中國產既貨品, 全美國人民都要買返美國本土貨, 就可以馬上解決貿易逆差問題

咁簡單都唔敢去做...
除了日用品,中國賣出老美好多係半制品或零配件。老美唔入口即係要停產。自己做又貴,又要時間。 侵侵一做就即刻下台。

美國所有簽落既協議都可以單方面話退就退, 其實同佢傾咩好?

咪係!又無認錯,又無道歉,又無認低威,又無跪低,又無妥協,又無破產,又無亡國,..................什麼都沒做

引用:
原帖由 benadsl 於 2018-10-22 06:36 PM 發表

好多美國大老細都唔見好多錢,我驚特朗普聽日出街就被“極端主義者”暗殺
我唔洗驚,佢幾二十碎人,都聞到攞味啦

引用:
原帖由 Visita 於 2018-10-22 06:54 PM 發表

年青美女出口中國,光棍節來了,平衡貿易。
美國女,唔可以叫美女,大部分肥到隻牛咁,3百幾磅

引用:
原帖由 u38668904562 於 2018-10-22 06:39 PM 發表
乜都唔做準備自力更新,越多愛國人士叫囂證明ccp越唔L掂
呆灣好L掂,又死人,又去錢比人洗,全宇宙贏到開巷

其實, 美國佬想中國做什麼呢... 貿易戰是由美國發動的, 一心想中國免費供應貨品服務去養美國乞兒嗎... 美國佬個腦是否生滿草了... 美國佬想用霸權迫其他國家免費服務牠們, 從來沒有想過互相平等共享資源利益, 真係夠晒賤格...

引用:
原帖由 win9876432 於 2018-10-22 06:02 PM 發表
美中貿易戰協商停擺多時,最新消息指出兩國領導人川普、習近平會在20國集團(G20)峰會碰面,貿易紛爭有望降溫,不過美國官員並不看好G20可以談出新進展,因為中國沒有釋出任何有益於化解貿易戰的措施。

首席經濟顧問庫德洛(Larry Kudlow)表示,中 ...
On9, 你發起先。。。講真, 無左make in china,  美國人連衫都無得著。。。

“沒做”即係做咗

就係唔理你老美!吹咩

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]