• 瀏覽: 1,524
  • 回覆: 18
資本家憎共產黨好正常,睇下馬雲,下個到馬化騰,李生好聰明幾年前已開始走人

喂,加乘伯捐唔少政治政黨資助飯聞泥痴鷹,你班泥痴鷹妓者狗夠膽篤加乘伯出黎話佢反共! 係咪要斷反共資助無糧出??
君之愛財,取之有道喎,唔好講真說話先得家,加乘伯香港未切晒脂家僕街。

87年致英密「前」和黃大班,點解「平果妓者」咁鐘意用人哋個角度,仲要人「前」人嘅角度去扭曲事實嘅???
引用:
原帖由 蘋果轉貼員 於 2018-10-20 01:26 AM 發表
90歲李嘉誠近年相關新聞離不開「撤資」二字,過去5年賣掉中港合共1,300億元資產。長和雖多次強調資產有買有賣很正常,但外界仍視為他對內地的取態。英國檔案處最新解密一份1987年的李嘉誠檔案,揭示和黃歐洲大班在致英政府的密函中,直指李嘉誠強烈反共;英國外交部香港處當時也形容,李嘉誠雖與北京關係良好,...

https://static.appledaily.hk/images/e-paper/v ...

引用:
原帖由 蘋果轉貼員 於 2018-10-20 01:26 AM 發表
90歲李嘉誠近年相關新聞離不開「撤資」二字,過去5年賣掉中港合共1,300億元資產。長和雖多次強調資產有買有賣很正常,但外界仍視為他對內地的取態。英國檔案處最新解密一份1987年的李嘉誠檔案,揭示和黃歐洲大班在致英政府的密函中,直指李嘉誠強烈反共;英國外交部香港處當時也形容,李嘉誠雖與北京關係良好,...

https://static.appledaily.hk/images/e-paper/v ...
唔怕認早

八七年即三十年前都攞出來講。八九年梁振英都反共。

人會變,李光耀以前究反共啦,英國佬應該有求+X哥先爆史前歷史

其實最 "撐共" 既係長毛, 哲古華拉比卡斯特羅更 hard-core共產, 但係全港得長毛當佢神咁拜, 日夜都將佢掛響心口,

當年邊個唔反共?
依家變晒乃共就得!

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 20-10-2018 04:21 發表
87年致英密「前」和黃大班,點解「平果妓者」咁鐘意用人哋個角度,仲要人「前」人嘅角度去扭曲事實嘅???

...
唔係點叫造謠日報

三十年前我都反中哪,人開成熟,睇嘅嘢唔同哂。

引用:
原帖由 iamsamuel 於 2018-10-20 09:27 發表

唔係點叫造謠日報
你講環時?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]