• 瀏覽: 20,427
  • 回覆: 219
  • 追帖: 4
+8
中國是山寨大國這件事情,在這世界上應該沒有人不知道,而中國人的山寨能力之強,絕對是「只有中國人才能超過中國人」!日前四川一名男子,在公車站等了2小時,途經的7輛公車卻全都不靠站,結果最後他才發現原來該公車站牌竟然是假的,讓男子暴怒將事情PO到網路上。

中國到底有乜野係真的?
我諗
只有獨裁政權先至係真吧

新聞來源連結:

https://www.setn.com/m/news.aspx?newsid=444054

中國人專利

引用:
原帖由 ccpdllm 於 2018-10-18 03:23 PM 發表
中國是山寨大國這件事情,在這世界上應該沒有人不知道,而中國人的山寨能力之強,絕對是「只有中國人才能超過中國人」!日前四川一名男子,在公車站等了2小時,途經的7輛公車卻全都不靠站,結果最後他才發現原來該公車站牌竟然是假的,讓男子暴怒將事情PO到網路上。

中國到底有乜野係 ...
講到假.......最經典都應該係假本土.......

附件

出生地.jpg(37.34 KB)

引用:
原帖由 clipperwood 於 2018-10-18 03:35 PM 發表

講到假.......最經典都應該係假本土.......
呢三條仆街飲水唔思源唔緊要,最仆街係喺條河流播毒

又九唔撚搭八

棟個假站係度做乜?

引用:
原帖由 冷麵笑匠 於 2018-10-18 15:43 發表
棟個假站係度做乜?

棟個假站係度做乜? X2

引用:
原帖由 冷麵笑匠 於 2018-10-18 03:43 PM 發表
棟個假站係度做乜?
我都想知

要無中生有去抺黑中國,PS + 作文,有幾難呀?

尋晚睇“長命百二歲”,咁啱就係講德國杜塞爾多夫都有一個永無巴士到嘅巴士站。

個站係間老人院整,目的係想D記憶力退化嘅老人家,偷失後可以憑巴士站識返黎,而事實亦都有大量走失嘅老人家喺呢個“幽靈巴士站”附近揾返。

中國呢個就唔知咩原因。

乜柒都係抹黑
中國最強 中國最撚勁

引用:
原帖由 冷麵笑匠 於 2018-10-18 03:43 PM 發表
棟個假站係度做乜?
的確,個重點應該放喺呢度…
唔知個記者有冇查到…

整蠱王

三立假新聞。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]