• 瀏覽: 29,151
  • 回覆: 250
  • 追帖: 1
+8
覺主要係因太多國人窮遊,沒有消費

中國人, 係任食自助餐天敵。

引用:
原帖由 hkduck123 於 2018-10-17 08:31 PM 發表

D待應on 9 啫,食剩果D回收番,放靚D再比佢地食
贊同,攞入㕑房修整完再比番下輪食

引用:
原帖由 安迪2000 於 2018-10-17 09:18 PM 發表

如果食客沒有浪費,那麼侍應就唔使咁快補充食物,那麼即使剩下了在冷凍櫃,一來可以下個航程食,二來就是唔得,要掉。那麼下個航程就唔使準備咁多食物。就唔會繼續浪費。所以層主你的思維錯。 ...
咁都搬到龍門?? Ching 想挑戰 <龍門大王CB> 既寶座??

做合法又不破壞文化的事,別人自由,關佢九事

引用:
原帖由 安迪2000 於 2018-10-17 09:18 PM 發表

如果食客沒有浪費,那麼侍應就唔使咁快補充食物,那麼即使剩下了在冷凍櫃,一來可以下個航程食,二來就是唔得,要掉。那麼下個航程就唔使準備咁多食物。就唔會繼續浪費。所以層主你的思維錯。 ...
嘩...咁你日日去餐廳後欄執野食得啦....唔使做都得添..
消費者要幫手節省營運成本呢啲所謂思維真係第一次聽..
香土確實人才輩出..

講溜左仲有爆疴  正所謂食得多疴得多 拆多D房改做厠所比佢地疴

引用:
原帖由 蘋果轉貼員 於 2018-10-17 07:56 PM 發表
中國遊客外遊除「爆買」外,「爆吃」現象也引來國內外輿論關注。英國傳媒指,中國客搭乘郵輪時「每小時都在吃」。部分郵輪公司為迎合中國客,拆掉酒吧及SPA等設施,改建成餐廳及購物中心。 英國《金融時報》引述

https://static01.hket.com/res/v3/image/content/1395000/1396230/Img441587555_1024.jpeg

中國遊客在爆買爆 ...
炎黃子孫氣度大,果少少$點會計較,最緊要洗得開心

引用:
原帖由 sauyw2088 於 2018-10-17 08:32 PM 發表
大陸人衰衰格格
黃絲人賤賤格格

睇見D黃可憐蟲講野真係幼稚得可憐, 係咁拎住灣灣蟲仔講D幾十蚊自助餐既情況黎發晒茅打飛機, 可惜佢地又冇 return  home card, 唔可以搵 friend 贊助佢地去深圳5星酒店睇下, 陰公.

鬼佬個個由朝到晚浦酒吧,一杯幾十蚊或幾百蚊一日套餐,賺到笑。中國人由朝到晚浦免費餐廳。

利害了..我的國..又強出國際上頭條了..都是吃貨

改自費或一日只包基本餐就得

咪玩啦,點會因為一個咁on 9的原因停止,好明顯係人流真係少左啦,加上國內 郵輪競爭激烈,再加上中國人外遊的數字就知,佢地係唔夠人流, 避免惡性競爭索性停止。

引用:
原帖由 我是中國REN 於 2018-10-17 09:55 PM 發表

嘩...咁你日日去餐廳後欄執野食得啦....唔使做都得添..
消費者要幫手節省營運成本呢啲所謂思維真係第一次聽..
香土確實人才輩出..
唔系消費者幫手節省營運成本喔,一個係沒有浪費得出的營運成本,另一個係浪費。而家話你浪費唔岩。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]