• 瀏覽: 11,323
  • 回覆: 92
好變態

為咗一個人攪咁大場大龍鳳?重喺自己地方攪?

引用:
原帖由 洋奴末日 於 2018-10-17 01:37 PM 發表
外媒:華郵異議記者活生生遭肢解

就算是民主國家,
亦不代表有「人權」的存在,
例子:美國、英國……等等

華盛頓郵報異議記者卡舒吉(Jamal Khashoggi)失蹤一案繼續延燒,沙烏地阿拉伯官方準備承認卡舒吉是在審問的過程中不慎死亡,不過16日外媒再披露,整起事件並非意外,而是蓄意謀殺,更曝光卡舒吉是活生生遭到肢解,痛苦掙扎7分鐘後才在不明液 ...
咁樣講,
樓主一定有大量洗衣粉。
ClA等等,仲有肥佬一定找你。

引用:
原帖由 hktwofiveboy 於 2018-10-17 08:02 PM 發表

咁樣講,
樓主一定有大量洗衣粉。
度度正苦都一樣,揾上海仔之流認咗佢,你吹拒唔脹。😆😆😆😆😆😆

美國邊夠膽同沙地反臉,沙地賣多啲石油比中國,用人仔結算,啲美金即刻大貶值

引用:
原帖由 殘廁變態的豬豬 於 2018-10-17 03:54 PM 發表
沙特係大買家,仲有成1000億美元軍武, 美國佬梗係隻眼開隻眼閉揾沙特揾個理由下台。嗰個妓者間諜咪當為國捐軀囉,戀鷹驢記住做帛金。 ...
戀鷹驢記住做帛金。

引用:
原帖由 小朋友JJ 於 2018-10-17 04:30 PM 發表
黃屍最失望唔係死左個記者,亦唔係美國的雙重標準,  而係點解呢件事唔係發生係中國
其實這個美國記者 不就是 香港泛民黃絲的 同類人嘛
以後香港黃絲泛民也小心
他們在做一些昧良心的事的話
美國也會眼睜睜看著他們被五馬分屍的

引用:
原帖由 denniscwip 於 2018-10-17 05:05 PM 發表

嗱 呢啲咪衰格。一個半個「記者」無簽証就嘈到拆天。死一個半個記者就隻眼開隻眼閉

你這可對香港那些垃圾是暴擊啊

引用:
原帖由 chenflie 於 2018-10-17 05:57 PM 發表

講樣野啦。
國際軍火生意,有一樣禁忌,軍火大國係唔會賣1000公里射程以上飛彈到其他國家。當年美蘇就算係死對頭。都好默契,唔會賣呢種改變遊戲規則個野。

咁沙特射程達到3000公里個飛彈點來?

因為有一個國家,唔理危險,一於照賣!
個位係中國!

沙特採購中國d野,除左常規武器,仲有東風3型 21型中長程戰略級飛彈。
難聽講句,中共賣個d係沙特核心業 ...
沙特對中國還有三四百億美金的軍武訂單在進行中呢
美國為了1100億美金
都不顧自己國家記者生死
這又關中國什麼事呢
哈哈哈

引用:
原帖由 pang1967 於 2018-10-17 06:53 PM 發表
川普的回應是什麼意思?
老頭強調不會取消對沙特軍售項目,並說,這樣做的話,會讓中國和俄羅斯得到這些訂單。我們能有什麼好處呢?對吧。

老頭說來說去的重點就是,卡紹基不是美國公民,而且事情發生在土耳其。

言下之意,就是關我屁事。在一千多億美元合同面前,什麼人權,什麼記者無國界,什麼言論自由,去你的吧。

這就是親美勢力的結局,像秋天的落葉一般,當飄落時,只能與塵泥相伴,美國還要說一句:他不是美國公民。輕輕踩上一腳,頭也不回。

引用:
原帖由 atcher 於 2018-10-17 07:48 PM 發表
FCC 、妓協和什麼人權組織,為何龜縮不作聲?
沒想到野狗也是會任主人的呢

引用:
原帖由 hktwofiveboy 於 2018-10-17 08:02 PM 發表

咁樣講,
樓主一定有大量洗衣粉。
有本事來抓啊

沙特一定無事,因為生金蛋的國家已買少見少。

引用:
原帖由 洋奴末日 於 2018-10-17 09:11 PM 發表

沙特對中國還有三四百億美金的軍武訂單在進行中呢
美國為了1100億美金
都不顧自己國家記者生死
這又關中國什麼事呢
哈哈哈
所以沙特做低個記者,明剃土耳其。
世界第一經濟體美國
話:唔關沙特國王事。
世界第二經濟體中國
話:我唔知,無睇到。

沙特用佢自己證明左一樣野:

有錢,真係可以為所欲為架

引用:
原帖由 lubet 於 2018-10-17 05:13 PM 發表

中共同沙特佬講D野我地做慣,有晒經驗,以後D行動,判比我地做,包冇手尾
你當CIA流架,老美第一就小沙特唔搵CIA 搞啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]