• 瀏覽: 11,314
  • 回覆: 92
引用:
原帖由 andyyyy 於 2018-10-17 01:54 PM 發表
中國唔知點解唔乘人之危,大做文章鬧爆老美!
用同一方法對付賣國賊,漢奸。

引用:
原帖由 抽後算帳 於 2018-10-17 03:53 PM 發表
冇事嘅,侵侵最後會放過沙地,死一個半個好少事,最緊要繼續同侵侵買軍火。
嗱 呢啲咪衰格。一個半個「記者」無簽証就嘈到拆天。死一個半個記者就隻眼開隻眼閉

引用:
原帖由 香江強國人 於 2018-10-17 03:15 PM 發表

做為有良知的中國人又會扮睇唔到?唔出聲?

中國政府應該採取行動制裁沙特。
關中國春事。

引用:
原帖由 香江強國人 於 2018-10-17 03:15 PM 發表

中共同沙特佬講D野我地做慣,有晒經驗,以後D行動,判比我地做,包冇手尾

引用:
原帖由 andyyyy 於 2018-10-17 01:54 PM 發表
中國唔知點解唔乘人之危,大做文章鬧爆老美!
說實話,中國真的好少咁樣做。

人權大國中國為什么不出聲呢

引用:
原帖由 洋奴末日 於 2018-10-17 01:37 PM 發表
外媒:華郵異議記者活生生遭肢解

就算是民主國家,
亦不代表有「人權」的存在,
例子:美國、英國……等等

華盛頓郵報異議記者卡舒吉(Jamal Khashoggi)失蹤一案繼續延燒,沙烏地阿拉伯官方準備承認卡舒吉是在審問的過程中不慎死亡,不過16日外媒再披露,整起事件並非意外,而是蓄意謀殺,更曝光卡舒吉是活生生遭到肢解,痛苦掙扎7分鐘後才在不明液 ...
侵侵話,佢只是失蹤。

冇事㗎尾狗有套雙重標準呀,沙特國王和王儲都不知情,找隻代罪羔羊攪惦!

引用:

講樣野啦。
國際軍火生意,有一樣禁忌,軍火大國係唔會賣1000公里射程以上飛彈到其他國家。當年美蘇就算係死對頭。都好默契,唔會賣呢種改變遊戲規則個野。

咁沙特射程達到3000公里個飛彈點來?

因為有一個國家,唔理危險,一於照賣!
個位係中國!

沙特採購中國d野,除左常規武器,仲有東風3型 21型中長程戰略級飛彈。
難聽講句,中共賣個d係沙特核心業務訂單!

所以沙特殺記者?
中共:唔知喔,查清楚未架。 唔好屈喔

如果件事發生係中國又唔同哂

川普的回應是什麼意思?

反中汪汪唔係話國際社會好關心香港架咩,點解而家有國際記者俾人監生肢解,啲反中汪汪居然咁莫不關心架?X街!

引用:
原帖由 pang1967 於 2018-10-17 06:53 PM 發表
川普的回應是什麼意思?
為沙特國王和王儲找下台階

引用:
原帖由 SandyBB1995_2 於 2018-10-17 05:41 PM 發表

侵侵話,佢只是失蹤。
侵侵話:呢單野同沙特王室完全沒有一絲一毫關係,只係個親信搏升職加薪自把自為殺害記者,做完單案後亦已經畏罪自殺,仲割到自己面目全非,認都冇得認,結案!

FCC 、妓協和什麼人權組織,為何龜縮不作聲?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]