• 瀏覽: 64,031
  • 回覆: 946
  • 追帖: 6
+15
香港政府無勇氣面對黑勢力!

昔日同不同身份男長輩去新界郊遊,去到土多,見原居民賭馬或玩show hand and 飲啤酒,長輩和小弟見到飲啤酒更開心,同樣叫很多啤酒。飲酒一定人多高興。其實港九市民對新界原居民沒惡意,大家一起玩,一起happy

引用:
原帖由 明日野性的老闆 於 2018-10-18 01:57 AM 發表
昔日同不同身份男長輩去新界郊遊,去到土多,見原居民賭馬或玩show hand and 飲啤酒,長輩和小弟見到飲啤酒更開心,同樣叫很多啤酒。飲酒一定人多高興。其實港九市民對新界原居民沒惡意,大家一起玩,一起happy ...
舊時代飲啤酒

引用:
原帖由 明日野性的老闆 於 2018-10-18 01:57 AM 發表
昔日同不同身份男長輩去新界郊遊,去到土多,見原居民賭馬或玩show hand and 飲啤酒,長輩和小弟見到飲啤酒更開心,同樣叫很多啤酒。飲酒一定人多高興。其實港九市民對新界原居民沒惡意,大家一起玩,一起happy ...
舊時新界土多,餐蛋麵太十分普通。飲啤酒和香煙吹水

要收,根本二百億都俾多。行會拍板收某地,就算上面有人住緊(例如菜園村case)都一樣收得到,政府按市價賠俾你,你覺得唔得多就自己去地政署傾,講到尾一樣要收,過去幾十年都係咁,如果是棕地,要收分分鐘一蚊不用賠,就話你違反地契已可以即收,你司法覆核都必輸,就算政府計落有機會輸,例如棕地主有交租之類,政府可以立刻改例、搬龍門,你就算是鄉黑都吹佢唔漲,夠膽就暗殺佢。講到尾就是大把地唔想郁,如果開左個先例郁棕地,就會有十幾廿萬個潛在單位,樓市跌,負資產,百業蕭條,到時仲大獲。我同意政府要保樓價,但用一萬億填海就是痴線決定

現在新界改變好多,昔日去新界郊遊,見到洋人身型太肥,過份注意,長輩叫不要注意。大家飲很多啤酒。論白酒,貴州茅酒不同超市普通白酒。普通白酒令人反感

引用:
原帖由 sman070707 於 2018-10-18 12:22 AM 發表

業權咁分散,你打包到一口價先講啦。最怕到時科水買左一半地,剩低個一半又搞不遷不拆,到時真喺無底深潭。

仲有,就算真喺俾你成功收晒,都仲要搞基建,一樣會超支6成。一個唔覺意掘到古蹟化石,發展唔成,你收地嗰d錢即時渣都無

講到收地無風險咁,你真喺反晒智 ...
新界佬話唔定哩頭把地賣比政府, 然後轉頭話男丁無地起丁屋, 叫政府係填海地賠塊海景地比d男村民起屋

新界佬咁大貪,依家好啦,填海都唔比你

引用:
原帖由 明日野性的老闆 於 2018-10-18 02:21 AM 發表
現在新界改變好多,昔日去新界郊遊,見到洋人身型太肥,過份注意,長輩叫不要注意。大家飲很多啤酒。論白酒,貴州茅酒不同超市普通白酒。普通白酒令人反感 ...
貴州茅台酒年份問到,價值問題大家傷心保留到現在。昔時飲xo 一般將紅酒渴合果汁。現在飲紅酒要有標準

班友仔高價賣地,收錢仲講風涼話,口是心非,說政府滅村無良。同村子弟無錢買地皮起屋僭建處處又駡政府,我地呼籲政府唔好搞新界地,留返俾新界仔二三代攞地起丁屋結婚起屋吧!

最慘就係唔知邊日叫晒的阿毛坐晒係度唔比你開工,唔比你入村,佢地坐係樹下面又係坐,坐係路口又係坐,重有錢收添,只係坐早上幾個鐘等的工人走晒又坐番係樹下面,果的唔係成本。(我曾經曆過)

佢地最常用果招叫"騎虎難下",勿都等你開工先。

北區無水電,行車路好近邊境。

引用:
原帖由 插旗2 於 2018-10-17 10:20 PM 發表

停止單程証再無多餘移民,點解要比2千億佢洗?點解要填海倒錢落海?
你果個係另一問題。

先傾左, 都係要甘多土地,有無方法可以平D, 同破少d 呢

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]