• 瀏覽: 14,462
  • 回覆: 253
  • 追帖: 1
+4
日前傳出有兩艘滿載美國大豆的貨船駛向中國港口,分析人士認為中國可能「不得不向美國購買黃豆」。圖為黃豆示意圖。(路透)〔即時新聞/綜合報導〕美中貿易戰持續進行中,先前中國對美國黃豆課徵25%高額關稅,並

中國人
世界第一笑話
嘴巴說抵制美國
身體卻十分老實

新聞來源連結:

http://ec.ltn.com.tw/article/breakingnews/2581850

美國佬自己食左大陸關稅(平50%賣)冇問架
大陸又唔係禁入口

1,又系傳!
2,出口商交稅

其實中國投降就好
搞咁多托7咩

日前傳出有兩艘滿載美國大豆的貨船駛向中國港口

有船期表都唔知傳咩

真係唔知中國認死狗到底有多難?

連埋稅都仲平過貿易戰前,都唔知有咩好J?

中國唔會同美國買大豆???

請你貼出嚟邊度同幾時中國話過一定唔會同美國買大豆。
引用:
原帖由 30678426 於 2018-10-16 08:55 AM 發表
日前傳出有兩艘滿載美國大豆的貨船駛向中國港口,分析人士認為中國可能「不得不向美國購買黃豆」。圖為黃豆示意圖。(路透)〔即時新聞/綜合報導〕美中貿易戰持續進行中,先前中國對美國黃豆課徵25%高額關稅,並

中國人
世界第一笑話
嘴巴說抵制美國 ...

冇乜好J
想睇中國仆街啫

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2018-10-16 09:12 AM 發表
中國唔會同美國買大豆???

請你貼出嚟邊度同幾時中國話過一定唔會同美國買大豆。

...
你老幾

如果咁樣叫做認死狗,咁台灣、香港、美國日日「反中仇中」用中國製品叫做⋯⋯攞泥賤???
引用:
原帖由 30678426 於 2018-10-16 09:08 AM 發表
真係唔知中國認死狗到底有多難?

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2018-10-16 09:16 AM 發表
如果咁樣叫做認死狗,咁台灣、香港、美國日日「反中仇中」用中國製品叫做⋯⋯攞泥賤???

其他人我唔知
我本人幾乎沒有中國制造產品

22K 話 40 人都可以係手術室做幾枱手術喎
引用:
原帖由 apmichael 於 2018-10-16 09:10 AM 發表
連埋稅都仲平過貿易戰前,都唔知有咩好J?

引用:
原帖由 30678426 於 2018-10-16 09:18 AM 發表

其他人我唔知
幾乎

買平豆,你繼續J啦

中國「制」造嘅嘢⋯⋯我都無用過

中國「製」造嘅我有用過。
引用:
原帖由 30678426 於 2018-10-16 09:18 AM 發表

其他人我唔知

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]