• 瀏覽: 8,096
  • 回覆: 144
+17
宗地富豪買晒 千七人特首選票 又大多數富豪來 怕收宗地起公屋 D大媽沙上京篤背隻富豪寜擺宗地養幾十年蚊 刀望政府張來起基建 張來起豪宅

引用:
原帖由 空中飛 於 2018-10-16 02:18 AM 發表
宗地富豪買晒 千七人特首選票 又大多數富豪來 怕收宗地起公屋 D大媽沙上京篤背隻
on 9. 吾系怕。
而且不官商勾結。收地吾系生產土地。而且容易引申官商勾結。
填海系增地,而且推淡地價,真正從地產商手中奪利- 仁政。
支持填海。
樓主思維似紅衛兵,一切以政治先行。脫離現實。

引用:
原帖由 利弗魔 於 2018-10-16 04:15 AM 發表

on 9. 吾系怕。
而且不官商勾結。收地吾系生產土地。而且容易引申官商勾結。
填海系增地,而且推淡地價,真正從地產商手中奪利- 仁政。
支持填海。
樓主思維似紅衛兵,一切以政治先行。脫離現實。 ...
使晒幾十年淨既公帑墳海 張來人人有病政府冇錢貼人民 人民要全數比晒醫療資出 即有錢有醫生睇 冇錢等病死 福利全冇 人人立重稅咁刀話德政冇話說

引用:
原帖由 空中飛 於 2018-10-16 02:18 AM 發表
宗地富豪買晒 千七人特首選票 又大多數富豪來 怕收宗地起公屋 D大媽沙上京篤背隻
你又無份比公帑,關你乜事?

引用:
原帖由 Video 於 2018-10-16 05:08 AM 發表

你又無份比公帑,關你乜事?
有份收就得 我有長期病 要睇醫生 如果張來政府冇晒錢 要我全數資出 我即病死刀5掂

收地唔使畀錢?共産?

燒市民咁多錢,又咁長遠的事,應該要比市民討論,研究先。
問題的重點,每天150隻蝗蟲,反而提都唔提。本未倒置,動機可疑。

引用:
原帖由 空中飛 於 2018-10-16 05:15 AM 發表

有份收就得 我有長期病 要睇醫生 如果張來政府冇晒錢 要我全數資出 我即病死刀5掂
寄生蟲

引用:
原帖由 星風月霧 於 2018-10-16 05:37 AM 發表
收地唔使畀錢?共産?
收地條數未計出泥我5知 但填海條數計晒出泥 就一Q清袋

引用:
原帖由 Video 於 2018-10-16 05:41 AM 發表

寄生蟲
張來政府冇錢 怕你條蟲刀不如

引用:
原帖由 kp9447 於 2018-10-16 05:38 AM 發表
燒市民咁多錢,又咁長遠的事,應該要比市民討論,研究先。
問題的重點,每天150隻蝗蟲,反而提都唔提。本未倒置,動機可疑。
150個家庭團聚的新移民並不可怕, 最可怕就是在香港以為大晒的蛀米大蟲仲可怕

飛哥,其實就係因為填海,D地產富豪,唔敢再吊高D地嚟賣返俾政府,因為佢地吊高嚟賣,政府就唔買D地,改為填海,富豪D地,留返嚟耕田

收地要畀錢,地主富豪仲開心。

引用:
原帖由 rabbit13 於 2018-10-16 05:55 AM 發表
飛哥,其實就係因為填海,D地產富豪,唔敢再吊高D地嚟賣返俾政府,因為佢地吊高嚟賣,政府就唔買D地,改為填海,富豪D地,留返嚟耕田
大家等時間 新界始終會發展的 一話大6同香港更有直接的接軌 政府就焗發展起基建 冨豪那怕擺幾十年養蚊 又起豪宅了

引用:
原帖由 空中飛 於 2018-10-16 06:07 AM 發表

大家等時間 新界始終會發展的 一話大6同香港更有直接的接軌 政府就焗發展起基建 冨豪那怕擺幾十年養蚊 又起豪宅了
睇嚟閣下新界有好多土地利益喎, 其實你係咪代表一班新界嘅香紳利益, 驚死林鄭唔高價同你哋買地 ,唔好扮嘢喎!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]