• 瀏覽: 23,029
  • 回覆: 397
  • 追帖: 2
+2
引用:
原帖由 2017TTTT2017 於 2018-10-16 09:33 AM 發表

On車,返上去無得團聚,香港本身己地少人多,仲曰日150x,養豬養雞養狗都唔L夠地方喇。食,住,行,醫療,教育,工作點頂。
為撐而撐。
突然又唔要人權啦?
人地去邊團聚要你管?

冇“人”阻止發,大L吧地方啦

引用:
原帖由 19941223 於 2018-10-16 09:15 發表

咁你又有咩數據,你邊區酒樓 大灣區?
你又沒去食過飯?沒,都有睇馬明慘仔話呱?乜都沒只能話你係白痴

引用:
原帖由 cb600 於 2018-10-16 07:30 AM 發表

仲有泛民搞出黎既雙非居港權
雙非恐怖好多,中港婚姻仲需要有港,雙非係唔需要,最大鑊係截至2016年已經有20萬雙非兒童仲喺大陸讀書,到佢哋落嚟,啲父母申請落嚟照顧,淨係佢哋,已經可以玩7年幾每日150⋯

引用:
原帖由 kary_blythe 於 2018-10-16 09:17 發表
你知,我知,政府知! 不過奶共政府唔會咁做! 其實最大問題係果班香港廢老死去娶大陸女人果下最仆乖! 等班廢老死左情況應該會好啲,至少班愛國愛黨大陸人冇條傻佬廢老申請,冇藉口死落黎香港! ...
你知唔而家一年幾多中港婚姻?仲有樓上已貼點解政府唔可以減150名額,自己用下腦,你係咪原居民先?

引用:
原帖由 冬樹大人 於 2018-10-15 11:31 PM 發表
條數好似係咁計 
好多大陸人留言

引用:
原帖由 冬樹大人 於 2018-10-15 11:31 PM 發表
條數好似係咁計 
思維幼稚!

引用:
原帖由 一一一木木木 於 2018-10-16 07:24 AM 發表

呢個說法有咩根據?人地真係直系親屬先申請到,亂講要有證據喎⋯⋯
假結婚係直系親屬

引用:
原帖由 22333000 於 2018-10-16 09:20 AM 發表

仲要記得剪埋張中國香港身份證,話過從此不做中國香港人呀
無英國護照啲人真係酸到呢,隔住個Mon都聞到有酸味

將所有假愛國趕回大陸,香港就安寧

引用:
原帖由 bensonchow 於 2018-10-16 08:46 AM 發表

家庭團聚就一定係老婆?仔女,父母唔得嘅。港人子女有居港權係前公民黨律師爭取嘅。好多年老公公婆婆有仔女係大陸佢地落黎照顧年老父母,佢地成為港人又申請大陸仔女落黎。公民黨,工黨話係人權。我地有用腦就知唔一定只係老婆。 ...
有腦就唔係黃屍黃巾賊

引用:
原帖由 geccn 於 2018-10-16 09:47 AM 發表

雙非恐怖好多,中港婚姻仲需要有港,雙非係唔需要,最大鑊係截至2016年已經有20萬雙非兒童仲喺大陸讀書,到佢哋落嚟,啲父母申請落嚟照顧,淨係佢哋,已經可以玩7年幾每日150⋯ ...
689唔係停左雙非咩?

引用:
原帖由 2017TTTT2017 於 2018-10-16 09:33 AM 發表

On車,返上去無得團聚,香港本身己地少人多,仲曰日150x,養豬養雞養狗都唔L夠地方喇。食,住,行,醫療,教育,工作點頂。
為撐而撐。
市民自發行為
政府唔可以干預
否則違反人權團聚核心價值

引用:
原帖由 rafalewan 於 2018-10-16 09:51 AM 發表

假結婚係直系親屬
俾尐數據參考下啦,齋吹你話係外星人都得架。

我識很多國內同事全部是專業人事, 對香港有莫大貢獻. 不要以為他們全部要公屋的

引用:
原帖由 亂9咁ban人 於 2018-10-16 10:00 AM 發表

689唔係停左雙非咩?
佢係喺2013年頭要求醫院停咗預約分娩,但停咗唔代表冇,例如旅遊期間早產已經難以計算。事實喺要求停止後至2014年2月依然有172個雙非出生。所以雙非基本上只可減少而無法停止。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]