• 瀏覽: 23,009
  • 回覆: 397
  • 追帖: 2
+2
引用:
原帖由 賈谷主 於 2018-10-16 08:38 AM 發表
中小學年年都唔夠學生
教協為左保教師飯碗唔駛殺仲話要推少班教學。

引用:
原帖由 異域花花香腸 於 2018-10-16 08:40 AM 發表

錯,嗰d可以申請,而唔係預先設定每日幾多人到港。20年來已經有100萬人來港,邊有100萬人娶大陸老婆

唔該你用下腦
家庭團聚就一定係老婆?仔女,父母唔得嘅。港人子女有居港權係前公民黨律師爭取嘅。好多年老公公婆婆有仔女係大陸佢地落黎照顧年老父母,佢地成為港人又申請大陸仔女落黎。公民黨,工黨話係人權。我地有用腦就知唔一定只係老婆。

引用:
原帖由 異域花花香腸 於 2018-10-16 08:40 AM 發表

錯,嗰d可以申請,而唔係預先設定每日幾多人到港。20年來已經有100萬人來港,邊有100萬人娶大陸老婆

唔該你用下腦
唔一定娶老婆,嫁大陸佬都得,而且申請唔一定係配偶,湖北仔已經係一例,唔好以為拎100萬就兇到人

唔引入外來移民,本土出生率低、人口又老化
欠缺嘅生產力及人手邊度搵?
你填咩

到時各大財團撤離,香港真係做漁村養老呀?

如果真係要郁,都係郁無工作能力嗰批啦
呢批反而有社會保障網保護住

引入移民嘅情況及其一連串好處及問題,各大城市都有
你唔想引入移民,咁你諗掂無移民時嘅問題點解決喇

引用:
原帖由 男E 於 2018-10-15 11:42 PM 發表
當年香港男多女少, 好多麻甩佬返大陸娶老婆生仔, 遺留下的問題

引用:
原帖由 keithsh 於 2018-10-16 08:29 AM 發表

填吾填海都要取消150單程証
點取消呢,高人?

引用:
原帖由 空中飛 於 2018-10-16 06:55 AM 發表

真實有幾多個係家庭團聚吖 係中央以圖溝淡香港人 以圖回復返一國一制
香港都好很多你呢D無用腦人地講就信的白痴仔or 女

樓主,你返去庇護工埸好過啦

引用:
原帖由 Gilchrist200510 於 2018-10-16 08:55 AM 發表

香港都好很多你呢D無用腦人地講就信的白痴仔or 女
係事實 香港已不再有各式各樣了 你睇這區大多刀盲撐政府就知了

引用:
原帖由 19941223 於 2018-10-16 08:23 AM 發表

講到便地落黎好有用咪又係呃老綜公屋,佢地會返工咩咪又係呃緊我地d稅,清醒下啦 成日奶共
講呃老綜公屋唔夠癈青多

引用:
原帖由 空中飛 於 2018-10-16 09:01 AM 發表

係事實 香港已不再有各式各樣了 你睇這區大多刀盲撐政府就知了
你呢類仆街香港都好多,只要講一啲唔啱你哋聽嘅嘢就話我哋撐政府,唔屌鳩你老母,我都唔撚係人

引用:
原帖由 空中飛 於 2018-10-16 08:11 AM 發表

只要大國話梨係投資移民梨就係
投資移民嚟呃老綜公屋咁高

引用:
原帖由 世上只有…… 於 2018-10-16 09:04 AM 發表

投資移民嚟呃老綜公屋咁高
大國話知梨泥咬老綜 梨只要圍隠香港就得了

引用:
原帖由 19941223 於 2018-10-16 08:23 AM 發表

講到便地落黎好有用咪又係呃老綜公屋,佢地會返工咩咪又係呃緊我地d稅,清醒下啦 成日奶共
都係班本地社公教佢地點呃

這個是中國的國策丶看看早20年前的上海就會明白今日的香港了⋯⋯

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]