• 瀏覽: 9,042
  • 回覆: 93
  • 追帖: 3
+10
引用:
原帖由 地獄懷舊的留言 於 2018-10-15 05:50 PM 發表
當年好多人反高鐵 , 政府唔聽民意監硬起高鐵

http://www.rthk.hk/tv/dtt31/programme/hkcc

https://www.facebook.com/rthk.HKConnection/videos/247780385888419/?__tn__=kC-R&eid=ARCHusnV8bnMGbp2TmL0T1zMe-GHI4TWU9rYs8eeY_6t ...
呢啲事件已成歷史,何必再提呢。當年都起唔到作用,現在又可以做到啲乜嘢?

引用:
原帖由 chatjai 於 2018-10-15 06:58 PM 發表
港台根本不應該用公幤運作
X 2

漢奸電台~

港台收皮啦
樣樣都變黃插自己老細
比港台班撚樣自負盈虧
唔夠半年一定執
賭乜都得
一班垃圾港台DJ、總監、製作

引用:
原帖由 Psyco 於 2018-10-15 07:09 PM 發表

你呢張圖好應棍,讚~

"大白象工程" 呢個term, 的確由起西鐵入天水圍時就開始聽到,當年泛民話咩春 "有屯門公路、有巴士就唔洗西鐵",泛民屌西鐵係大白象,班泛民環保撚人仲三日唔埋兩日,就去西鐵地盤拉人鏈迫地盤停工, 今日班泛民環保撚仲有邊個夠膽認自己當年屌西鐵係大白象工程?

到起后海灣大橋及新關口,又係呢班泛民環保撚人屌后海灣口岸係大白象工程,班pk差不多個個星 ...
犯民、黃狗、港獨撚根本就係香港癌細胞

乜仲有人睇傷港電台的節目咩?
屋邨的電視一直收31台都是窒窒下,經常斷線,都冇人投訴要整,8x台的一壞,就電話塞爆管理處

引用:
原帖由 @賓尼兔@ 於 2018-10-15 08:08 PM 發表
港台收皮啦
樣樣都變黃插自己老細
比港台班撚樣自負盈虧
唔夠半年一定執
賭乜都得
一班垃圾港台DJ、總監、製作
全世界未見過一個政府畀錢嘅電視臺,可以公然反對政府政策! 港臺應該自負盈虧玩完執咗就算。

引用:
原帖由 hinfan 於 2018-10-15 08:13 PM 發表

全世界未見過一個政府畀錢嘅電視臺,可以公然反對政府政策! 港臺應該自負盈虧玩完執咗就算。
香港政府出錢養傻仔都唔使咁貴
全部入晒青山包埋醫藥費。由班傻撚自己up飽佢,唔好阻住地球轉

香港真係好落後,九龍去天水圍都要兩個鐘,搭返大陸都唔洗咁耐,仲叫國際大城市?

引用:
原帖由 chatjai 於 2018-10-15 06:58 PM 發表
已經不再看這個港台所有節目!

全部有嚴重偏頗!

亂港廢柴柒爆係常識

引用:
原帖由 一個獨行的人 於 2018-10-15 07:06 PM 發表

又是攪……料理農務的
農務係好專業架。人地分分鐘儸學位架。

我知道大陸講咁樣個學科叫做

調理農務系

引用:
一早應該執9咗佢,將d公幣分番比巿民!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]