• 瀏覽: 69,470
  • 回覆: 1,423
  • 追帖: 5
+15
引用:
原帖由 lwklwk8742 於 15-10-2018 03:15 PM 發表

有人話解放軍未得香港人批准就走曬出黎攪事系犯法,
你同意佢地咁樣講嗎?????
自作聰明出曬黎清理塌樹扮好心嗎???
...
唔知將軍澳工業邨的壹傳媒大樓附近,仲有冇塌樹未清理呢,解放軍好樂意來幫手

引用:
原帖由 Oliver_Lun 於 2018-10-15 04:04 PM 發表

係 沖出黎做乜撚野 干涉人既野 關你撚事?理掂自己支那既野先啦 咁得閒落黎執樹
但開頭你唔係咁講
「大陸豬成日走落黎放低幾兩 唔見佢地出黎幫市民汁番D屎?」

引用:
原帖由 charlir2005 於 2018-10-15 03:24 PM 發表
攻民黨意思係英軍來幫手就合理喇

港英時期d英軍係用嚟收拾街上暴徒嘅,所以嗰時絕對唔會有佔中佔旺暴動!

如有大災難<天災>,又話政府唔要求,或者遲要求

「泛民」「平果」「仇中反中」可唔可以嘈少次,當幫幫忙。
引用:
原帖由 lwklwk8742 於 2018-10-15 03:15 PM 發表
【本報訊】「山竹」上月襲港,不少郊區仍有塌樹未清理,上周六解放軍駐港部隊穿上軍服,夥中聯辦、中資企業等600多人到麥理浩徑「做義工」清理塌樹,但港府及「毅行者」主辦單位樂施會均承認事前從沒要求協助。大律師、議員質疑解放軍沒接獲港府求助就派員清理,明顯干預本港事務。記者:于健民...

https://static.appledaily.hk/images/apple-photos/video/20 ...

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 lwklwk8742 於 2018-10-15 03:15 PM 發表
【本報訊】「山竹」上月襲港,不少郊區仍有塌樹未清理,上周六解放軍駐港部隊穿上軍服,夥中聯辦、中資企業等600多人到麥理浩徑「做義工」清理塌樹,但港府及「毅行者」主辦單位樂施會均承認事前從沒要求協助。大律師、議員質疑解放軍沒接獲港府求助就派員清理,明顯干預本港事務。記者:于健民...

https://static.appledaily.hk/images/apple-photos/video/20 ...
中共軍一向無法無天!

引用:
原帖由 hkduck123 於 15-10-2018 03:26 PM 發表
遲D出去happy  hour
灣仔區酒吧d賓賓唔識普通話,招呼唔到d客喎

引用:
原帖由 Oliver_Lun 於 2018-10-15 04:11 PM 發表

咪就係講緊人地都冇叫你幫手 你走出黎做乜 咁得閒幫手汁番支那人柯d屎啦不如 如果唔係就無謂落黎啦 又冇叫你落黎 沖出黎柒
咁你即係想唔想佢執屎?

引用:
原帖由 Oliver_Lun 於 2018-10-15 15:51 發表

大陸豬成日走落黎放低幾兩 唔見佢地出黎幫市民汁番D屎?
GOOD IDEA...一於叫解放軍去解放佢地...

引用:
原帖由 kelvin.... 於 2018-10-15 03:28 PM 發表
泛民星期日快D上街示威抗議解放軍犯法啦
飯民夠膽咪入去解放軍軍營示威囉,睇下會唔會爆晒光出嚟囉!

直情有問題,開左唔好嘅先例!

引用:
原帖由 rbt48742aa 於 2018-10-15 03:25 PM 發表

在香港見到解放軍通街走真係好唔舒服,
馬上諗起天安門大屠殺事件囖!
咁你走啦,
在香港見到我國解放軍真係好舒服呀,
感覺是非常良好,有軍隊保護十分安全!

香港市民有自由請求解放軍救港, 根本唔到犯民係度阿之阿jor

既然如此作為大狀為何不立即告上法庭﹖

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]