• 瀏覽: 69,396
  • 回覆: 1,423
  • 追帖: 5
+15
引用:
原帖由 apmichael 於 2018-10-15 03:31 PM 發表
犯咩法?又唔係軍事行動

只係私人時間義務工作
著住軍服,我估唔係私人時間,其實真係用私人時間較好,可以著便服清潔,無位比人插!

提示: 違規內容已被屏蔽
係我請求解放軍協助嘅,拉我啦,僕街

引用:
原帖由 Oliver_Lun 於 2018-10-15 03:58 PM 發表

So?問題係人地冇要求你出黎 你出黎把撚?洗撚你幫呀?話知死人塌樓 關你老解撚事
唔通你真係有申請過解放軍執屎?

引用:
原帖由 rbt48742aa 於 2018-10-15 03:25 PM 發表

在香港見到解放軍通街走真係好唔舒服,
馬上諗起天安門大屠殺事件囖!
在香港見到美國戰艦即時想起八國聯軍🤤🤤🤤

引用:
原帖由 lwklwk8742 於 2018-10-15 03:15 PM 發表
【本報訊】「山竹」上月襲港,不少郊區仍有塌樹未清理,上周六解放軍駐港部隊穿上軍服,夥中聯辦、中資企業等600多人到麥理浩徑「做義工」清理塌樹,但港府及「毅行者」主辦單位樂施會均承認事前從沒要求協助。大律師、議員質疑解放軍沒接獲港府求助就派員清理,明顯干預本港事務。記者:于健民...

https://static.appledaily.hk/images/apple-photos/video/20 ...
其實有冇所謂”正式出動”既定義呢?我講既係白紙黑字寫係駐軍法入便,唔係應該唔應該嗰種。

引用:
原帖由 rbt48742aa 於 2018-10-15 03:25 PM 發表

在香港見到解放軍通街走真係好唔舒服,
馬上諗起天安門大屠殺事件囖!
有見過天安門啲群體放火消坦克車,做軍人比平民搞都要忍,真係慘

梁家傑先生: 請不要浪費別人的善心

謝謝我國雄獅,最好順便執走埋D本土自決黃絲,還市民安寧。

天災過後,軍人幫手回復市容,全世界相信只有香港會有人鬧

提示: 違規內容已被屏蔽
黃屍到左2047果陣唔知駛唔駛跳樓自盡呢。

不知涼瓜傑是否做了不見光的事
見到解放軍出來就更敏感

咁 涼瓜傑有無去幇手先?

我係百份百港人係我叫佢地幫手架因為現在係行山季節唔清理好危險,梁山行山都驚被人拉嗎?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]